Banner
Banner
Banner

Fudbalski klub „Rekreativo“ osnovan je prije tek nešto više od godinu dana, tačnije 4. Avgusta 2009. godine, ali od samog osnivanja imao je veliku podršku navijača, koji su prepoznali osnovne ideje kluba o druženju, igranju fudbala za raju, uživanje u sportu. Već na prvim utakmicama Rekreativa grupa momaka iz raznih dijelova BanjaLuke okupljena u navijačku grupu pod nazivom „Gromada“ došla je da podrži ekipu i pokaže im da nisu sami. Osim što je „Gromada“ prva navijačka grupa u Područnoj ligi Banja Luka, ona je specifična i po tome što se ne zna kada je tačno osnovana, a njeni članovi znaju istaći da Rekreativo ima navijače koji su stariji od kluba. Mnoge činjenice čak i govore u prilog tome, ali bez obzira da li je to tačno ili ne, ono što je bitno je da je „Gromada“ uz Rekreativo od samih početaka.

slika3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iako vrlo često broj pripadnika „Gromade“ na tribinama ne doseže dvocifren broj, podrška je gromoglasna. Vodeći se motom igrača „Igramo za raju, zanemarujemo taktiku“  i navijači Rekreativa se trude da uživaju na utakmicama, pa su vremenom postali prepoznatiljivi po specifičnom načinu navijanja. Pjevaju se samo originalne pjesme posvećene našem klubu, bez kopiranja i pjevanja pjesama navijačkih grupa drugih klubova, a momci iz Gromade, mahom pankeri, unijeli su mnogo kreativnosti na navijačku scenu Banja Luke i RS svojim obradama pjesama najrazličitijih muzičkih izvođača, od „Direktora“ ili „Električnog orgazma“ do „Quintina“ i Vesne Vukelić Vendi . „Gromada“ ne zaostaje ni kada su u pitanju navijački rekviziti i transparenti, na kojima bi im mogle pozavidjeti i navijačke grupe iz najvišeg ranga takmičenja u RS.

 

slika2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Na početku su nas sumnjičavo gledali, pa čak i ismijavali, ali, vremenom, ljudi su počeli da prepoznaju naš entuzijazam. Priznajemo da nismo mnogo pametni, ali smo uporni i trudimo se da Rekreativo ima '12. igrača'. Taj trud će se isplatiti, kada, kako je najavio naš predsjednik Nele, uđemo u Ligu šampiona", riječi su Janke, vođe Gromade.

 

slika1

 

Dok se to ne desi, Gromada će uživati u igri svojih ljubimaca i pružati im podršku na svakoj utakmici, te, kao i dosad, biti neizostavni dio čuvenog „Trećeg poluvremena“ na stadionu Dr Nele Karajlić.

 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner