BANjALUKA - Kad sam čuo da je u Banjaluci osnovan fudbalski klub pod imenom "Rekreativo" i da žele po meni da nazovu stadion, da im budem počasni predsednik, nisam mogao da odbijem - poručio je pred stotinak simpatizera FK Rekreativo u banjalučkom naselju Česma dr Nele Karajlić, nekadašnji frontmen grupe "Zabranjeno pušenje", a danas "No smoking orkestra".
- Hteo sam da umrem od smeha kad sam čuo za ovaj projekat i prvo sam pomislio da je neka šega, ali pošto sam došao u Banjaluku i video o čemu je reč, ponosan sam što će stadion nositi moje ime i što ću biti počasni predsednik. Ovaj potez momaka iz FK Rekreativo je vid konceptualne umetnosti i oni su više umetnici nego sportisti. Ja ću kao predsednik uraditi sve da naš klub odvedem u Ligu šampiona - poručio je uz osmeh dr Nele Karajlić.
Novog predsednika Rekreativa dočekali su pretežno mlađi navijači kluba iz banjalučkog naselja Česma. Uz transparente "Dobro došao predsedniče" i "Igramo za raju i zanemarujemo taktiku", ispred prostorija klubapevale su se pesme "Zabranjenog pušenja" i slikalo se sa novim predsednikom.
FK Rekreativo osnovan je pre nekoliko meseci i nasledio je FK Sinđelić koji je tada ugašen, a bio je jedini sportski kolektiv u ovom banjalučkom naselju.
Goran Arbutina, predsednik Skupštine novog kluba, kaže da je ideja o osnivanju potekla od nekadašnjih igrača Sinđelića.
- Nismo hteli da dopustimo da Česma ostane bez fudbalskog kluba i mesta gde će neki novi klinci da ganjaju loptu. Članovi FK Rekreativa su novinari, konobari, pravnici, ekonomisti, profesori... Ma, ima nas svakakvih i fudbal igramo iz ljubavi, a ne zbog rezultata i love - kaže Arbutina.