Banner
Banner
Banner
NEZAVISNE

nezavisne-zuninjoPoslije Argentinca Lionela Mesija redove Rekreativa pojačao je i Brazilac Žuninjo Pernambukano, koji je svoje najbolje partije pružao u redovima francuskog Liona.

"Kralj slobodnih udaraca", koji je ostavio neizbrisiv trag u evropskom i svjetskom fudbalu, postao je član Rekreativa iz Banjaluke. Pernambukano je potpisao člansku kartu kluba i pridružio se velikim svjetskim imenima koja su to već ranije učinila.

Ambasador Rekreativa Pernambukano trenutno nastupa za katarski klub Al Žarafa, a ove godine proglašen je za najboljeg igrača nacionalnog prvenstva.

Najbolje godine proveo je u Lionu, u koji je stigao 2001. godine iz Vasko da Game. Do njegovog dolaksa Lion nije bio prvak Francuske, a sa njim je osvojio sedam uzastopnih šampionskih titula. Za francuski tim je odigrao 343 utakmice i postigao 100 golova, od kojih čak 44 iz slobodnih udaraca.

Brazilac je bio najbolji igrač francuske lige 2006. godine, a pet puta je bio kandidat za najboljeg fudbalera na svijetu i jednom za "zlatnu loptu". Za reprezentaciju Brazila odigrao je 40 utakmica i postigao šest golova.

 
NEZAVISNE

Fudbalski klub Rekreativo iz Banjaluke u svojoj "kući slavnih", na kojoj bi mu pozavidjeli mnogi veliki evropski klubovi, ima jednog od najboljih svjetskih igrača današanjice - Argentinca Lionela Mesija.

nezavisneMali i mladi fudbalski kolektiv koji je u avgustu napunio prvu godinu, a koji u ova po sport teška vremena egzistira isključivo zbog ljubavi i strasti prema "bubamari", nadaleko je poznat po svojim slavnim članovima i prijateljima koji su svjetski poznata imena.

Ima tu ljudi svih profila i zanimanja, od fudbalera, rukometaša, trenera pa sve do glumaca, pjevača i režisera.

Ronald de Bur, Rud Gulit, Bora Milutinović, Emir Kusturica, Nele Karajlić, Nikola Karabatić, Jelena Janković... samo su neka od imena od poznatih ličnosti koje su potisale dres i člansku kartu, ako ništa drugo, onda bar sigurno najvedrijeg sportskog kolektiva (ko ne vjeruje neka otvori www.rekreativo.com) u Bosni i Hercegovini.

Novi i možda najekskluzivniji član za kojeg su čuli u svakom kutku planete je je čarobnjak s loptom Leo Mesi.

Read more...

 
NEZAVISNE
jelena-jankovic-rekreativo

Fudbalski klub Rekreativo dobio je prvu damu u Kući slavnih. Najnovija članica Rekreativa i Gromade je najbolja srpska teniserka Jelena Janković.

Nekadašnji broj jedan na WTA listi ovih dana učestvuje na završnom WTA turniru u Dohi gdje je potpisala člansku kartu Rekreativa koju joj je uručio ambasador Rekreativa Boris Vrhovac.

Džej Džej je potom pozirala u hotelu "Ritz Carlton" sa majicom Rekreativa i obećala da će potruditi da sljedeće godine dođe na otvaranje "Rekreativo Kuće slavnih" na stadionu Dr Nele Karajlić u Banjaluci.

Jelena Janković tako se pridružila brojnim svjetski poznatim sportistima koji su postali članovi FK Rekreativo i navijačke grupe Gromada.

Prije Jelene to su učinili holandski fudbaleri Rud Gulit i Ronald De Bur, najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić, te proslavljeni fudbalski stručnjak Bora Milutinović koji je sa pet različitih reprezentacija učestovao na svjetskim prvenstvima.

Počasni predsjednik Fudbalskog kluba Rekreativo je Dr Nele Karajlić po kome je i nazvan stadion u naselju Česma, a ambasador kluba je i svjetski poznati reditelj Emir Kusturica.

http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/Jelena-postala-clan-banjaluckog-Rekreativa-70823.html

 
NEZAVISNE

N. SALAPURA - 17.09.2010 19:50

BANJALUKA - Proko Dragosavljević, ministar za porodicu, omladinu i sport RS, u petak je otvorio prvo dječje igralište u banjalučkom naselju Česma, izgrađeno na inicijativu Fudbalskog kluba Rekreativo.

Read more...

 
NEZAVISNE

BLAŽENKA LEJIĆ - 28.11.2009 20:11

BANJALUKA - Posjetom Fudbalskom klubu Rekreativo u banjalučkom naselju Česma Dr Nele Karajlić juče je ozvaničio inicijativu članova ovog kluba da se njihovo igralište nazove stadion "Dr Nele Karajlić".

Read more...

 
NEZAVISNE

 JELENA BABIĆ - 24.11.2009 20:06

Pripreme za nastup Emira Kusturice i "No Smoking Orchestra" 29. novembra, na nekadašnji Dan Republike, u dvorani "Borik" u Banjaluci uveliko traju, potvrdio je organizator Zoran Đurić iz "Queen estrade".

Read more...

 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner