Banner
Banner
Banner
BLIC

U cilju upoznavanja naših članova kluba, prijatelja i cjelokupne fudbalske javnosti sa najnovijim dešavanjima u Područnom fudbalskom savezu Banjaluka, čiji smo članovi, prenosimo tekst objavljen u današnjim dnevnim novinama "Euroblic".

Tekst prenosimo u cjelosti uz napomenu da sastanak nisu inicirali klubovi, kako se navodi u tekstu, već Područni fudbalski savez Banjaluka, da je na sastanku bilo samo 7 od 24 kluba, te da predsjednik PFS ni ovaj put nije bio prisutan iako je PFS tražio sastanak, a čelnici PFS još jednom su saopštili da je on "opravdano odsutan":

 

Sukob u područnom savezu Banjaluka

Predstavnici četiri kluba napustili su sastanak Područnog fudbalskog saveza Banjaluka, a svoj postupak obrazlažu tvrdnjom da im je dosta samovolje pojedinaca u ovoj organizaciji.

Predsjednici Polet Krajišnika, Čelinca, Karanovca i Rekreativa napustili su sastanak koji su inicirali klubovi, a razlog je što prvom čovjeku Čelinca nije dozvoljeno da bude učesnik pomenutog okupljanja.

„Solidarisali smo se sa gospodinom Željkom Tubakovićem, predsjednikom Čelinca, koji jeste suspendovan, ali ima pravo da zna šta se dešava u savezu budući da obezbjeđuje novac za funkcionisanje kluba. On je samo tražio da bude prisutan na sastanku, bez prava rasprave, ali mu to pojedinci nisu dozvolili. Disciplinska komisija i pojedinci kažnjavaju ljude bez razloga, a ja sam uvjeren da o takvim stvarima Predsjednik PFS Banjaluka Draško Ilić i prvi čovjek GFS Banjaluka Nenad Račić nisu upoznati. Slobodno napišite da su krivci za sve Ranko Račić i Željko Radusin“, kaže Ljubinko Ostojić, predsjednik Polet Krajišnika.

Kažnjeni predsjednik Čelinca Žejko Tubaković tvrdi da je cijeli proces tekao po samovolji pojedinaca.

„Nisam se žalio na suspenziju jer sam svjestan da sma pogriješio i kažnjen sam s razlogom. Međutim, dobio sam maksimalnu kaznu od 12 mjeseci i 200 KM, a to nisam zaslužio, jer sam optužen po drugim tačkama od onih po kojima sam kažnjen“, tvrdi Tubaković

(D.B.  – Euroblic)

 

 
BLIC
ljuba

FOTO VEST

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS u kojoj su učestvovali članovi FK Rekreativo zajedno sa navijačkom grupom Gromada i florbol klubom Rekreativo juče do 12 časova prikupljeno je 20 doza krvi.

 

Igrač i član uprave FK Rekreativo Goran Arbutina rekao je da su akciju pokrenuli jer su željeli još jednom pokazati da su društveno odgovoran klub.

 

"Nikome od nas ova doza krvi ne znači mnogo, ali znači onima kojima će m0ožda spasiti život i zbog toga smo organizovali ovu akciju", rekao je on.

 

Direktorka Zavoda Gordana Guzijan rekla je da je ova akcija veoma značajna jer slijede novogodišnji praznici kada je povećana potreba za zalihama krvi.

 
BLIC

knjiga1Emir Kusturica je i večeras, na 55. Beogradskom sajmu knjiga ostao dosledan u tome da nikoga ne ostavi ravnodušnim na ono što radi, pa je tako na promociji njegove autobiografske knjige prvenca, u prepunoj velikoj sajamskoj sali sabrao one koje je teško zamisliti zajedno na jednom mestu.

Naslovom "Smrt je neprovjerena glasina", velikan srpske i svetske kinematografije prizvao je na sajam knjiga podjednako i kolege reditelje, dramaturge, glumce, pisce, scenariste i filmske i rok kritičare, kao što su Duško Kovačević, Gordan Mihić, Midrag Krivokapić Brik, Tihomir Stanić, Petar Popović, Dimitrije Vojinov, novinare i publiciste (Slava Đukić, Marina Rajević Savić), crkvena lica (starešina Saborne crkve Petar Lukić), kao i aktuelne političare pozicije i opozicije Vuka Jeremića, Vojislava Koštunicu, potom direktora BIA Sašu Vukadinovića.

Bio je sa njima i "običan" svet, pa i Kusturičini čuvari prirode u "njegovoj" Mokroj Gori koji su se tiskali da ne propuste pravi hepening koji je obeležio prvi dan sajma knjiga.

 

Read more...

 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner