Banner
Banner
Banner
PRESS RS

Boris Vrhovac, fizioterapeut, kolekcionar i "skaut" fudbalskog kluba Rekreativo iz Banjaluke, jedan je od rijetkih koji može da se pohvali kolekcijom od 800 dresova poznatih sportista iz cijelog svijeta. 

vrle2Popularni Vrle, koji živi i radi u Kataru, u svojoj bogatoj kolekciji ima potpisane dresove Zidana, Kaniđe, Gvardiole, Federera, Nadala, Dražena Petrovića, Divca, Bokšića, Pelea, Paspalja, Balića, Gulita, Desaija i stotine drugih zvijezda.

Sa nekima od njih,  poput Ronalda de Bura, Bore Milutinovića i Alena Bokšića, veoma je blizak. Vrhovac je karijeru počeo u Banjaluci gdje je bio fizioterapeut i u ruketnom i u košarkaškom klubu Borac, i to u vrijeme kada su banjalučki "pivari" bili u Kupu Saporta. Potom je radio i u RK Kosig, a 2008 bio je fizioterapeut tima svijeta.

RADI TRI POSLA

Prve dresove pokupio je od slavnih rukometaša Borca. Među najstarijim u kolekciji su mu dresovi Jovice Elezovića (šampionski iz 1981. godine), Safeta Sušića i Vahida Halilhodžića ( sa Mundijala 1982. godine).

maradona"Imam više od 800 potpisanih dresova. Ovdje u Kataru sakupio sam dobru kolekciju, a ostatak je kod mojih roditelja u Banjaluci. Posebno dragi su mi oni koje sam dobio od Maradone, Pelea, Bokšića, Gvardiole, Mijatovića, Savićevića, Paspalja, Đorđevića, Rađe. Imam i Šoštarovu vaterpolo opremu, kao i dresove najpoznatijih svjetskih rukometaša Ričardsona, Vislandera, Dušebajeva i Balića. Imam nekoliko dresova na kojima su se potpisali cijeli timovi kao što je Milan sa Inzagijem, Bekamom, Ševčenkom, Pirlom. Zatim Argentina sa Mesijem, Zanetijem, Saviolom, Krespom... Takođe u kolekciji su mi i razni dresovi Srbije i Hrvatske", kaže Vrhovac.

Popularni Vrle već godinama radi kao fizioterapeut rukometne reprezentacije Katara, a istim poslom se bavi i u jednoj klinici, kao i na teniskim turnirima u Dohi. Istovremeno, radi i kao lični fizioterapeut jednog šeika Dubaija.

 vrle-pustinja"Imam malo specifičan posao i život. Živim u dva grada, u dve države i radim tri posla. U Kataru radim kao fizioterapeut rukometne reprezentacije, čiji je trener naš Abas Arslanagić, ali i kao fizioterapeut najnovije sportske klinike "Aspetar" u Dohi, dok u Dubaiju radim kao lični fizioterapeut jednog šeika. Često putujem u Emirate. Malo je naporno, ali nekako izdržavam i usklađujem obaveze. Dokad ću tako moći - vidjećemo", navodi ovaj Banjalučanin.

       

 

SVE ZA MOMKE IZ ČESME

Posao u Kataru mu, kako kaže pruža priliku da se upozna i zbliži sa mnogim zvijezdama, a neka od svojih poznanstava iskoristio je da pomogne fudbalskom klubu Rekreativo iz banjalučkog naselja Česma, koji danas može da se pohvali najpoznatijom klupskom upravom u RS i BiH. 

"Čuo sam za ideju kluba Rekreativo i za njihov stadion "Dr Nele Karajlić" i to mi sve izgleda super. Jedan sam od onih koji su odrasli uz Neletovo "Pušenje" i Borinu "Čorbu". Nažalost, više nisam u Banjaluci, pa nisam mogao lično da prisustvujem prvim koracima Rekreativa, ali iz kluba me redovno obavještavaju o dešavanjima. gulitZnam da su ti momci davali krv, izgradili igralište za djecu i da se trude da naprave nešto normalno u svojoj sredini. Pošto sam ja za njih najpopularniji fizioterapeut na svijetu, a družim se sa raznim sportistima, došao sam na ideju da ih malo "poguram" da izađu iz anonimnosti. Postao sam njihov član, uzeo sam od njih majice i članske karte. Prvo sam u Doboju sreo Nikolu Karabatića i nagovorio ga da postane član Rekreativa. Kada sam se vratio u Katar, na kafu mi je došao Bora Milutinović, kome se veoma svidjela njihova ideja i takav entuzijazam tako da je i on potpisao člansku kartu Rekreativa. Poslije njega došao mi je Ronald de Bur. I njemu sam uz kafu ispričao sve o Rekreativu, svidjela mu se priča, pa je i on potpisao za klub iz Česme. kod njega je u gostima bio Rud Gulit, tako da smo i njega "vrbovali". Posljednja je bila Jelena Janković, sa kojom sam dobar već četiri godine. Najdraže mi je te momke u Rekreativu vidjeti srećne i zadovoljne, jer znam koliko im sve to znači", kaže Vrhovac.

(N.Despot - Press RS)

Komentari (3)Add Comment
0
...
napisao slučajni prolaznik, November 12, 2010
Vrle je legenda!
0
...
napisao Pridošlica, November 12, 2010
Svaka čast Vrle, momci iz Rekretiva to znaju da cijenesmilies/smiley.gif
0
...
napisao LM, November 13, 2010
like it smilies/smiley.gif

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner