Banner
Banner
Banner
SPORT

Najtiražniji srpski sportski list "Sport" 17.10.2012. donosi priču o Rekreativu, odnosno našim poznatim članovima i našem ambasadoru Borisu Vrhovcu Vrletu:

PIVO, PIVO, REKREATIVO!

Malo ljubitelja fudbala zna da u Banjaluci postoji klub neobičnog imena za naše prostore – Rekreativo. Takmiči se u Područnoj lgii Banjaluka, predsjednik kluba je Nenad Janković (poznatiji kao Dr Nele Karajlić, vođa Zabranjenog pušenja). Stadion na kome igra zove se Dr Nele Karajlić a ono što je posebno zanimljivo je da Rekreativci okupljaju najveće zvijezde svjetskog sporta i šou biznisa, kao što su Leo Mesi, Pep Gvardiola, Ronald de Bur, Emir Kusturica, jelena janković, Bora Milutinović, Ivan Miljković, Nenad Krstić, Nikola Karabatić...

Zasluge za to pripadaju Banjalučaninu Borisu Vrhovcu Vrletu, svjetski poznatom fizioterapeutu, koji trenutno radi u Kataru, a prijatelj je sa najvećim asovima i provilio ih je da postanu članovi Rekreativa.

Klub ima i vrlo organizovanu navijačku grupu, koja se zove „Gromada“ a njihov slogan je PIVO PIVO REKREATIVO.

„Kad popijemo mnogo piva, osjećamo se moćno, kao da rastemo i otud naziv Gromada“, objašnjava Goran Arbutina, jedan od najagilnijih u Upravi Rekreativa.

„Što se tiče igara i rezultta, nalazimo se na sredini tabele, a naš moto je Igramo za raju, zanemarujemo taktiku, kako je davno u jednoj pjesmi napisao naš predsjednik Dr Nele Karajlić“.

Rekreativo je poznat i po brojnim humanitarnim akcijama. Organizovali su nekoliko puta dobrovoljno davanje krvi, prikupljanje pomoći starim i bolesnim, djeci i školama...

(M. Fulurija)

 
SPORT

Iako su prvi rođendan proslavili pre nešto više od dva meseca, o njima se već nadaleko čulo. Fudbalski klub Rekreativo iz banjalučkog naselja Česma za kratko vreme postojanja okupio je zvezde svetskog sporta i postao jedinstveni klub koji u isto vreme propagira druženje, zabavu i humanitarni rad.

sport-clanakPočasni predsednik je Nele Karajlić, ambasador kluba Emir Kusturica, a članske karte imanju ni manje ni više nego: Bora Milutinović, Leo Mesi, Žuninjo, Nikola Karabatić, Rud Gulit, Ronald de Bur, a tu je i za sada jedina dama – Jelena janković...

"Sve je počelo spontano. Kada je ugašen FK Sinđelić iz Česme zbog finansijske situacije, nas nekoliko rekreativaca odlučili smo da iz vlastitih džepova registrujemo klub, damo mu ime Rekreativo i formiramo Upravu koja je sastavljena od igrača. Mnogi su nas shvatili neozbiljno, neki to smatraju i danas, ali mi idemo svojim putem... Uspeli smo da spojimo fudbal, zabavu i druženje", objašnjava predsednik skupštine i prvotimac Rekreativa Goran Arbutina.

Read more...

 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner