Banner
Banner
Banner

stadion12

 

Stadion „Dr Nele Karajlić“  nalazi se u banjalučkom naselju Česma, a nazvan je po frontmenu grupe „Zabranjeno pušenje“ i „najvećem misliocu“ bivše Jugoslavije.

Članovi Rekreativa, odrasli uz muziku ovog benda, odlučili su da na taj način odaju priznanje jednom od najistaknutijih muzičara bivše Jugoslavije, a sam Nele 28. novembra 2009. godine svečano je otkrio tablu sa imenom stadiona i tom prilikom proglašen je za počasnog predsjednika FK Rekreativo. 

"Moram priznati da sam iznenađen, jer je pokojni Tito za života imao takvu čast da se objekti nazivaju po njemu. Ipak, za razliku od Tita, imam sreću što su mojim imenom nazvali jedino obdanište i stadion dok, koliko znam, njegovo ime ne nosi ni jedno obdanište ili stadion. Kada svojim prijateljima u Argentini budem pričao da u Banjaluci postoji klub koji se zove Rekreativo i da imaju stadion koji nosi moje ime, garantujem da će svi postati članovi fan kluba! O ovom događaju ću sasvim sigurno pričati i Maradoni, pa možda i najveći svjetski fudbaler postane vatreni navijač Rekreativa", bila je prva reakcija Dr Neleta Karajlića.

stadion5 Stadion Rekreativa, koji se nalazi nadomak Trapiske šume, u neposrednoj blizini banjalučke Pivare i Zoološkog vrta, zvanično je u vlasništvu lokalne zajednice, ali o njegovom održavanju brinu isključivo članovi FK Rekreativo.

Pored sportskog terena (za kojeg mnogi tvrde da ide malo nizbrdo) nalazi se zgrada u kojoj se nalaze klupske prostorije sa svlačionicama, upravom kluba, ekonomatom, salom za sastanke u kojoj će u doglednoj budućnosti biti napravljena „Rekreativo Kuća slavnih“, dok je na spratu prostor za druženje sa čuvenim klupskim bifeom. 

Odmah uz zgradu kluba nalazi se igralište za djecu sa toboganima, vrtuljkom, ljuljačkama, klackalicom, klupama... koje su izgradili članovi kluba za djecu Česme. 

Stadion „Dr Nele Karajlić“ ove godine je renoviran i pored „kopa“ gdje se nalaze najvjernjiji navijači – čuvena „Gromada“, izgrađena je tribina za sjedenje – „svečana loža“, kapaciteta 24 sjedeća mjesta, koja je na svakoj utakmici u potpunosti popunjena.  

Osim sjeverne tribine za sjedenje, stadion „Dr Nele Karajlić“ raspolaže i sa 2,500 mjesta za stajanje na istoku, dok južna i zapadna tribina nisu u funkciji pošto se na jugu nalazi ulica, a na zapadu su privatne kuće koje klub još nije otkupio.

stadion7stadion6

Stadion FK Rekreativo se nalazi ovdje:
From Address:
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner