Baner
Baner
Baner
MONDO

Igrači i navijači FK Rekreativo i njihovi prijatelji danas su organizovali još jednu vrlo uspješnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija je obavljena u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS, a do 12 časova prikupljeno je 17 doza krvi.

Osjećam se odlično i drago mi je što sam na ovaj način pomogao da se nekome spasi život“, izjavio je jedan igrača FK Rekreativo i redovni učesnik akcije Srđan Kuzmić.

Fudbalski klub Rekreativo organizovao je prvu humanu akciju dobrovoljnog davanja krvi 2010. godine i od tada redovno sprovodi akcije.

„Kod FK Rekreativo posebno cijenimo što akcije organizuju upravo u periodima kada su u Zavodu uglavnom smanjene zalihe krvi, kao što je mjesec januar i čitav ljetni period“, istakla je Gordana Guzijan, direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske i dodala da je ovo prilika da se podsjete svi zdravi građani, 18-65 godina, da je dobrovoljno davanje krvi jedan od najhumanijih gestova koje mogu da učine kako bi spasili nečiji život.

Aleksandar Džajić redovni je davalac krvi i danas je dragocjenu tečnost dao 17. put.

„Veliki sam fan FK Rekreativa i sa porodicom često dolazim na utakmice. Nadam se da će moja krv pomoći nekome kome je potrebna, jer je to najmanje što čovjek može učiniti za nekoga drugoga“, naveo je Đajić.

Dobrovoljno davanje krvi je jedna od društveno odgovornih aktivnosti i humanitarnih aktivnosti koje sprovodi Fk Rekreativo, možda i najhumanija, budući da na ovaj način igrači i fanovi kluba daruju dio sebe kako bi pomogli onima kojima je život ugrožen.

U klubu ističu da se nadaju da će se i ostale sportske organizacije pridružiti akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Svi koji žele da učestvuju u akciji fudbalskog kluba Rekreativo mogu to učiniti i sutra u vremenu od 10 do 14 časova u prostorijama Zavoda.

(MONDO)              

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner