Baner
Baner
Baner
MONDO

nelepivara3

Skupština/Upravni odbor/zabava banjalučkog Fudbalskog kluba Rekreativo, kojoj je prisustovao i počasni predsjednik Dr Nele Karajlić, održana je u srijedu uveče u "Pivnici" kod Banjalučke pivare.

Pred oko tridesetak zvanica, Nenad Janković a.k.a Dr Nele Karajlić se ponovo zahvalio na ukazanoj počasti uz opasku da je njegova uloga doživotnog predsjednika "izuzetno teška“, ali da je ponosan jer Rekreativo predstavlja sve ono što bi sport trebalo da bude.

"Ovi momci iz Rekreativa su nosioci nekog specifičnog duha ovih prostora i nosioci duha sporta kakav bi trebalo da bude. Sport je razonoda, druženje i ljubav, a ne NBA liga, moj sinonim za surovi profesionalizam. U takvom sportu je sve dozvoljeno, čak i da se dopinguješ kako bi ostvario cilj. U njemu ništa nije važno osim profita. Rekreativo je nešto sasvim suprotno. Zato sam ja doživotni predsjednik iako mi se to mjesto ozbiljno poljuljalo prije nekoliko godina“, počeo je fudbalsku priču uz osmijeh, aludirajući na srčani udar koji je preživio 2011. godine.

nelepivara5

Na opasku da rezultati kluba nisu ni blizu nivoa evropske elite i da su neophodne promjene, Nele je rekao da treba prvog smijeniti počasnog i doživotnog predsjednika!


Rekreativci su uzvratili da to može, pod uslovom da Neleta naslijedi nesvršeni student orijentalistike Nenad Janković odnosno on sam!

Ipak, nekadašnjeg frontmena starog Zabranjenog pušenja i beogradskog No Smoking Orchestra je zabrinuo loš start njegovog tima u novoj sezoni Područne lige Banjaluka, najnižeg ranga takmičenja u Republici Srpskoj, iako se iz njega "ne može da ispadne".

"Mora se nešto mijenjati“, vrtio je Nele "zabrinuto" glavom... "Na ovom satu koji ste mi poklonili pomjeriću kazaljke na 'pet do 12', neka to bude simbolično kako bi popravili rezultate. Kao prvu mjeru, predlažem da uvedemo 'mezu umjesto roštilja'“, naglasio je Nele uz salve smijeha za svoj "revolucionarni prijedlog“ koji će dovesti do fantastične igre i rezultata...

"Slušaj Arsene Vengeru kako se postaje prvak“, dobacivali su "rekreativci“!

nelepivara8

Na naše pitanje da napravi paralelu između Rekreativa i sarajevskog FK Vratnika, gdje "završavaju karijeru svi koji igraju za raju i zanemaruju taktiku“, Nele je istakao da je banjalučki klub neuporedivo bliži Ligi šampiona nego što je Vratnik bio i u "najsretnije vrijeme“.

"Bolji smo! Između nas i Vratnika postoji velika razlika jer smo mi mnogo bliže Ligi šampiona nego što je Vratnik bio svojevremeno...Ako ništa, tada nije bilo toliko direktnih prenosa. Atmosfera na našem stadionu je uvijek dobra, ali po meni je najvažnije ono 'treće poluvrijeme', na kojem se sumiraju utisci i razmjenjuju iskustva sa protivnikom. Ja jesam razočaran trenutnim rezultatima, ali sam oduševljen formom mojih igrača. To mi daje za pravo ova prva serija piva, koja je stigla za sto, a koja je nestala brzinom munje“.

nelepivara4

Zato je uvjeren da je Rekreativo spreman za Ligu šampiona, doduše mrvicu drugačiju od ove kakva se danas igra.

"Ako se ikad bude pravila LŠ u ispijanju piva, siguran sam da bi dogurali barem među 16 najboljih. Ne vjerujem da bi pobijedili Real Madrid jer koliko znam imaju nekoliko kvalitetnih alkoholičara, a sumnjam da bi mogli da prođemo i Bavarce (Bajern Minhen...prim.aut). Ipak, vjerovatno bi igrali četvrtfinale“.

nelepivara6

Sudeći po izrazima lica članova Skupštine i rukovostva kluba, sjednica je bila više nego uspješna, skovani su planovi za budućnost, Liga šampiona je poslije "šeste" pive bila na dohvat ruke... Samo da i Venger više shvati šta je potrebno da se postane šampion...

nelepivara2

A OD KLUBA SAT I MAJICA...

Uz smijeh i neizbježne krigle Nektara, predsjednik Rekreativa Goran Arbutina je uručio Karajliću sat i novu majicu u „rekreativnim“ bojama i zahvalio se na svesrdnoj podršci u njihovom radu zbog kojeg se za ovaj mali klub iz banjalučkog naselja Česma čulo na svim kontinentima i koji u svojoj "Kući slavnih“ sadrži mnogobrojne svjetske sportske zvijezde.

"Osim velike pomoći, čestitam i na knjizi 'Fajront u Sarajevu', koja je na dobrom putu da postane veliki bestseler“, rekao je Arbutina i podsjetio da je za četvrtak zakazana promocija knjige u banjalučkom Banskom dvoru (19 h).

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner