Baner
Baner
Baner
MONDO

rekre

Dječaci iz banjalučkog kluba Rekreativo odigrali su u 20. oktobra dvije istorijske utakmice sa slavnom Barselonom!

Uprkos velikom entuzijazmu dječaka iz banjalučkog naselja Česma, rezultati očekivano nisu bili na nivou njihovih želja jer je katalonski gigant jednostavno prejak čak i u uzrastima od devet i 11 godina.

Devetogodišnjaci su u "La Masiji" poraženi sa 9:0, dok su dvije godine stariji vršnjaci uknjižili još ubjedljiviji poraz od 15:0, ali uprkos svemu osmijesi su dominirali na njihovim licima jer su u proteklih nekoliko dana doživjeli brojne avanture i stekli uspomene za cijeli život.

A rezultati su im u takvim okolnosti najmanje važni, uostalom, riječ je o prijateljskim utakmicama. To je više nego dovoljno: mali Rekreativo i velika Barselona su sportski prijatelji!

I mladi Katalonci su bodrili Rekreativce i čestitali im na fer i korektnoj igri, trudu i zalaganju koje su uložili na susretima uz želju da se u budućnosti ponovo nekad sretnu, zašto ne i u gradu na Vrbasu!

VIDEO SA UTAKMICEPredsjednik Rekreativa Goran Arbutina istakao je da ovo velika škola za banjalučki klub, koji će naučiti lekciju iz ovih "poraza" i nastaviti s daljim radom kako bi što više napredovao i u igračkom, ali i organizacionom smislu.

"Sama činjenica da smo otišli u Barselonu, gledali utakmicu na 'Nou Kampu', vidjeli muzej Katalonaca i stekli još mnogo uspomena dovoljno je veliki uspjeh za naš klub. Poneko dječije srce je na kratko možda bilo i malčice razočarano, ali sam im brzo vratio osmijehe na lica 'jer onaj ko ne zna da gubi, nikad neće moći da osjeti slast pobjede'", rekao je prvi čovjek Rekreativa.

Njegov brat Zoran Arbutina, koji je trener klinaca, naglasio je da protiv takvog tima jednostavno nije moguće odigrati bolje, barem dok se Rekreativo dodatno ne osnaži.

"U ovom trenutku, najvažnije je da smo odigrali dvije utakmice sa dječacima koje ćemo za koju godinu gledati na televiziji i koji će postati neki novi, ako ne Lionel Mesi, onda barem Đerar Pike, Karles Pujol ili Andres Inijesta", rekao je trener Rekreativa.

Podršku za dalji rad, Rekreativo je dobio i od sportskog direktora omladinske škole Barselone Đordija Roure, koji je prisustvovao objema utakmicama u "La Masiji". Inače, riječ je o treneru koji bio pomoćnik Tita Viljanove.

rekre2

 

Rekreativo je očekivano ubjedljivo poražen, ali uprkos tome osmijeh nije silazio sa lica banjalučkih mališana.

 

Pod svjetlošću reflektora "La Masije" odigrali su utakmicu života i dali sve od sebe.

 

Protivnik je bio prejak, ali Rekreativci su se borili svim srcem i na kraju zbog toga zaslužili čestitke ljudi iz Barselone.

 

"Drago mi je što sam imao priliku da igram protiv tako velikog kluba. Žao mi je što nismo dali gol, imali smo par prilika, ali nismo uspjeli. Kad smo izašli na teren bilo je neopisivo. Drago mi je što smo došli i obišli Barselonu i nadam se da će i drugi imati takvu šansu", rekao je kapiten selekcije 2006 Dušan Đurđević.

Njegov saigrač Miloš Bajić imao je priliku da postigne gol Barseloni.

 

 

"Izgubili smo, ali nema veze, igrali smo protiv Barselone koja je najveći klub. Meni je drago što sam igrao protiv Barselone, dobro smo se proveli. Mogao sam dati gol, ali nije mi drug najbolje dodao loptu", objasnio je Bajić, koji je inače veliki fan Barselone.

 

VIDEO SA UTAKMICE 2

 

I selekcija 2004 je zadovoljna uprkos rezultatu.

 

"Kada smo izašli na teren vidio sam da su manji od nas, mislio sam da će biti lakše. Ali oni su jako dobri i jako brzi. Srećan sam što smo igrali u 'La Masiji'. Ovo je neopisiv doživljaj", istakao je Miloš Jorgić.

 

"Oduševljen sam trening centrom, ovdje je prekrasno za razliku od terena u Banjaluci", dodao je Đorđe Podunavac.

 

"Trener nam je rekao da igramo i uživamo, i da iako je razlika velika ne treba da se bojimo. Borili smo se i bilo je ipak lijepo", rekao je Podunavac.

 

A poslije meča sjajna slika na terenima "La Masije".

 

Dječaci iz Barselone fotografisali su se sa svojim vršnjacima iz Banjaluke i čestitali im na trudu.

 

"Gud mač, gud mač", govorili su na simpatičnom engleskom mališani iz Katalonije.

 

Poslije utakmice svi su se potpisali na jednu loptu, koja će ostati Rekreativu za uspomenu na veliki meč, a možda upravo neko od ovih potpisanih dječaka zablista u prvom timu Barselone.

Veselo su pokazivali i nosili šalove Rekreativa koje su dobili na poklon, a za kraj su Banjalučanima poželjeli srećan put.

 

"Gud travel", govorili su igračima i trenerima banjalučkog kluba.

 

Rekreativo danas kreće na put kući pun utisaka poslije velikog meča koji će svi pamtiti.

 

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner