Baner
Baner
Baner
FRONTAL
Ova priča je dvostruko uspješna, tako da je teško odabrati šta prvo pomenuti.

tesaSinoć je u banjolučkom Domu omladine prikazan dokumentarni film ''Treće poluvrijeme'' čiji su glavni junacu igrači fudbalskog kluba Rekreativo, četvrtoligaša iz banjolučkog naselja Česma.

Društvo iz ovog amaterskog fudbalskog kluba, veoma popularnog i poznatog u Banjoj Luci, i čitaocima Frontala između ostalih, nakon nekoliko akcija u kojima su djelovali za lokalnu zajednicu i pomagali ljudim , ovim filmom, na neki način dobijaju krunu za svoje napore.U 21 minut isprekidanih dokumentarnih kadrova smješteno je mnogo druženja, fudbala, šale i entuzijazma, a Tešić je u filmu markirao i poteškoće sa kojima se susreću stanovnici naselja Česma, oličene prije svega u lošoj infrastrukturi.

Prepuna sala Doma omladine, na obje projekcije, smijeh i aplauzi tokom prikazivanja, dokaz su, ne samo pristrasnosti pubilike, jer su to mahom prijatelji i poznanici, već i vedrine Tešićevog filma o Rekreativu.

Горан Арбутина о филму ''Треће полувријеме'' from Frontal.RS1 on Vimeo.

Scena, kada Goran Arbutina, predsjednik Skupštine kluba, preskače ogradu, noseći produžni kabl, da uključi struju za klub iz kuće koja se nalazi u komšiluku stadiona ''Dr Nele Karajlić'', samo je jedna od nijansi koja oslikava priču o volji drugara iz jednog naselja, sliku koju je Tešić uspio da prenese na filmsku traku.

Saznajemo detalje, sa ''opasnog'' gostovanja Rekreativa u Šipovu, kamera nas vodi čak i do Novog Sada gdje rekreativci imaju svoj fan klub, što je stvarno presedan.

Igor Tešić je student na Akademiji dramskih umjetnosti u Banjoj Luci, a namjerio se na priču o FK Rekrativo jer je ''to priča o fudbalu sa mnogo dubljom porukom''.

Игор Тешић о филму ''Треће полувријеме'' from Frontal.RS1 on Vimeo.

U čast filmu i fudbalskom klubu, za veoma raspoložene ljude u Domu omladine, sinoć su svirala tri benda: Grashopers, Post skriptum i Važno obavještenje.

Posebno dobar utisak ostavlja to što su studenti druge godine naše Akademije, našli materijala za dokumentarni film u jednom fudbalskom klubu, iz četvrte lige RS, našem takođe. Od premijere, kakve se ne bi postidjeli ni mnogi daleko skuplji filmovi, napravljen je jedan lijep događaj,

Treće poluvrijeme ima i svoju evropsku premijeru, a ona će se desiti u holandskom gradu Groningenu, na festivalu studentskog filma.

(Željko Svitlica - frontal.rs 12.3.2011)

Komentari (1)Add Comment
0
...
napisao Громада, March 13, 2011
Било је одлично, мада се ничега не сјећам... smilies/cheesy.gif

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner