Baner
Baner
Baner
FOKUS

petak, 17 septembar 2010

Najmlađi stanovnici Česme sada imaju dosta bolje uslove za igru, jer su u petak dobili moderno opremljeno igralište. 

Otvarajući ovo igralište, ministar za porodicu, omladinu i sport RS, Proko Dragosavljević, rekao je da je Ministarstvo uvijek podržavalo ovakve akcije, te da će to činiti i ubuduće.

- Mi se trudimo da u okviru svojih mogućnosti podržimo ovakve inicijative. Takođe, moram reći da smo spremni da u budućnosti izdvajamo sredstva za slične namjene, da bi naša djeca imala kvalitetna igrališta - rekao je Dragosavljević i dodao da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS za potrebe izgradnje ovog igrališta incijatoru, Fudbalskom klubu "Rekreativo", obezbijedilo 5.000 KM

Goran Arbutina, predsjednik Skupštine FK "Rekreativo", podsjetio je da je ovaj klub inicijativu za izgradnju igrališta pokrenuo prije tri mjeseca i izrazio zadovoljstvo što je ideja uspješno realizovana.

- Ovom akcijom željeli smo da pokažemo da želimo nešto da uradimo za lokalnu zajednicu. Ono što nas je najviše motivisalo jeste to da u Česmi nema sadržaja za djecu, osim igrališta kod Osnovne škole, koje nije prilagođeno za djecu predškolskog uzrasta - naglasio je Arbutina.

On je dodao da su mališani sada dobili mjesto gdje će bezbjedno moći da se igraju, a isto tako njihovim roditeljima se pruža mogućnost da sa svojom djecom kvalitetno provedu vrijeme.

- Pored stedstava koja smo dobili od Ministarstva, određenu sumu novca je uložio sam klub "Rekreativo", te mještani naselja svojim dobrovoljnim donacijama, tako da je dosad u ovaj projekat uloženo ukupno 8.000 KM - pojasnio je Arbutina.

Mještanka Česme Silvana Grbić kaže da ovo igralište mnogo znači za djecu iz naselja.

- Pogledajte koliko su djeca srećna što su dobila jedno ovako skromno igralište, a vjerujte isto toliko je srećan i svaki roditelj. Nešto ovako je bilo neophodno u našem naselju - rekla je Silvana. 

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner