Baner
Baner
Baner
BANJALUKAIN
Subota | 18.09.2010.

Članovi fudbalskog kluba 'Rekreativo' iz banjalučkog naselja Česma izgradili su odmah pored svog stadiona 'Dr. Nele Karajlić' dječije igralište, čime je ovo naselje dobilo novi sadržaj za svoje najmlađe stanovnike.

 

Dječije igralište Česma'Rekreativo' je nedavno pokrenuo akciju izgradnje dječijeg igrališa u svom naselju, te su i pored teške finansijske situacije, pokazali da se uz malo truda i volje sve može uraditi.

Prema riječima predsjednika fudbalskog kluba 'Rekreativo' Aleksandra Grbića akcija je pokrenuta jer u Česmi nije bilo nijednog sadržaja za djecu. 

- Sada su djeca konačno dobila mjesto gdje mogu da se bezbjedno igraju i provode vrijeme sa svojim roditeljima. Isto tako željeli smo da pokažemo da možemo svi zajedno da nešto napravimo za lokalnu zajednicu i da djecu privučemo našem klubu. Rekreativo ima školu koja broji oko 60 djece u tri starosne kategorije i nadamo se da će mnogi od ovih mališana što se sada igraju na igralištu u budućnosti početi da treniraju fudbal i da se bave sportom - rekao je Grbić.

Dječije igralište ČesmaNa radost mališana iz Česme dječije igralište svečano je otvoreno juče, a činu otvaranja prisustvovao je i ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS Proko Dragosavljević.

- Ovo je prava stvar za svu djecu iz naselja Česma, a to pokazuje i ovoliki broj djece i njihovih roditelja koji su se ovdje okupili i imaju razloga za zadovoljstvo - rekao je Dragosavljević i dodao da je površinu na kojoj je igralište potrebno još malo urediti.

- Spreman sam da u narednom periodu doniramo i ta sredstva da djeci bude još ugodnije - istako je Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, ministarstvo i u drugim gradovima podržava ovakve inicijative, i kako kaže, prihvatiće sve što je za dobrobit djece i za povećanje nataliteta.

Igralište u Česmi opremljeno je ljuljačkama, toboganima, klackalicama, vrtuljkom... 

(BLIN/T.GATARIĆ)

Dječije igralište Česma

Dječije igralište Česma

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner