Baner
Baner
Baner
NEZAVISNE

N. SALAPURA - 17.09.2010 19:50

BANJALUKA - Proko Dragosavljević, ministar za porodicu, omladinu i sport RS, u petak je otvorio prvo dječje igralište u banjalučkom naselju Česma, izgrađeno na inicijativu Fudbalskog kluba Rekreativo.

Za izgradnju ovog igrališta, koje se nalazi uz stadion "Dr Nele Karajlić", resorno ministarstvo je izdvojilo 5.000 KM, a ostatak su zajedno s mještanima naselja sakupili članovi kluba.

"Ovo je prava stvar za svu djecu iz naselja Česma. Po tome koliko danas ovdje ima djece i njihovih roditelja jasno je da je ovo vrlo značajno za naselje. Mještani imaju razloga za zadovoljstvo", rekao je Dragosavljević.

Resorni ministar je dodao da je površinu na kojoj je igralište potrebno još malo urediti i obećao dodatnu pomoć.

"Spreman sam da u narednom periodu doniramo i ta sredstva da djeci bude još ugodnije, a ono što me posebno raduje je veliki broj majki i djece i to je nešto što daje nadu za budućnost", rekao je Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo i u drugim gradovima podržava ovakve inicijative i, kako kaže, prihvatiće sve što je za dobrobit djece i za povećanje nataliteta.

Goran Arbutina, predsjednik Skupštine FK Rekreativo, kazao je da je inicijativa pokrenuta prije tri mjeseca.

"Posljednjih godina se povećao broj stanovnika u naselju koji nije pratio razvoj infrastrukture, tako da praktično nije bilo sadržaja za djecu. Zato smo mi u klubu odlučili da pokrenemo inicijativu da bude izgrađeno igralište. Sada su djeca konačno dobila svoj kutak gdje mogu da dođu i da se igraju, a naš motiv je da ih privučemo sportu i ovom klubu", rekao je Arbutina.

On je dodao da je izgradnja igrališta koštala 8.000 maraka, a da su dio sredstava sakupili mještani i članovi FK Rekreativo. Arbutina je istakao da su igralište osmislili i izgradili sami igrači.

Silvana Grbić, majka dvoipogodišnjeg Đorđa i četvoromjesečne Lare, rekla je da je napravljen prostor samo za djecu za svaku pohvalu i da je ovakva inicijativa pravi potez i primjer ostalima.

"Vidite koliko se djeca raduju igralištu i koliko su srećna i po tome se može zaključiti koliki je njegov značaj", rekla je Grbićeva

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner