Baner
Baner
Baner
NEZAVISNE

BLAŽENKA LEJIĆ - 28.11.2009 20:11

BANJALUKA - Posjetom Fudbalskom klubu Rekreativo u banjalučkom naselju Česma Dr Nele Karajlić juče je ozvaničio inicijativu članova ovog kluba da se njihovo igralište nazove stadion "Dr Nele Karajlić".

Pošto je Nele imenovan za počasnog predsjednika kluba, priređen mu je srdačan doček. Već ispred kluba iznenadili su ga najmlađi fanovi sa transparentima dobrodošlice, a sam Nele nije mogao sakriti oduševljenje.

Uživajući u njihovom skandiranju "Dobro doš'o, predsjedniče naš", Karajlić se pozdravio sa domaćinima i vidno uzbuđen se pridružio igračima i članovima rukovodstva kluba.

"Mnogo sam uzbuđen i do ovoga mi je mnogo stalo. Kad sam čuo da stadion treba da se zove po mom imenu, a da se Fudbalski klub zove Rekreativo, htio sam da umrem od smijeha. Mislim da je sve ovo jedna vrsta ozbiljne konceptualne umjetnosti, da ste vi više umjetnici nego sportisti i mnogo mi je drago što imamo ovoliki broj navijača", rekao je kroz smijeh Nele.

Goran Arbutina, predsjednik Skupštine kluba, upoznao je predsjednika Neleta sa osnovnim podacima o klubu.

"Fudbalski klub Rekreativo osnovan je prije nekoliko mjeseci. Grupa od oko 15 entuzijasta, bivših igrača Sinđelića koji se ovdje ugasio, nije dozvolila da se jedini sportski kolektiv u naselju ugasi i preuzela je odgovornost na sebe, skupila sredstva i osnovala klub Rekreativo. S obzirom na to da smo mi svi odrasli na muzici 'Zabranjenog pušenja' Dr Neleta Karajlića, kada smo osnivali ovaj klub motiv nam je bilo druženje, a nikako sportski rezultati, pa smo se prepoznali u onim stihovima 'Igramo za raju i zanemarujemo taktiku', tako da smo spontano došli do naziva stadiona", objasnio je Arbutina, koji je Neleta ujedno proglasio i ambasadorom ovog kluba u svijetu.

U prepunom bifeu kluba legendarnom muzičaru uručeni su plaketa, dres sa brojem 10 i lopta sa potpisom svih igrača, a predat mu je i dres sa brojem devet, namijenjen Emiru Kusturici.

Nakon oficijelnog dijela i otkrivanja table sa imenom igrališta stadion "Dr Nele Karajlić", Karajlić je sa novinarima razgovarao o koncertu benda čiji je frontmen "No Smoking Orchestra", koji će se održati večeras u Banjaluci, odnosu sa članovima nekadašnjeg "Zabranjenog pušenja", "Nadrealistima" i današnjoj političkoj situaciji.

Na pitanje kakva nas budućnost čeka, citirao je jednog svog prijatelja i rekao: "Narod koji ima ovakvu mladost ne treba da brine za budućnost".

"U Sarajevo bih otišao da 'Željo' igra finale Kupa šampiona"

Na pitanje o mogućnosti nastupa benda u Sarajevu, Karajlić je rekao da je to nemoguće jer u Federaciji ne bi pristali da finansiraju njihov koncert.

"Bez pomoći Vlade FBiH ne bismo održati koncert u Sarajevu, kao što ni u Banjaluci ne bismo mogli bez pomoći Vlade RS. Za privatnu posjetu nemam baš neki razlog, ali recimo da 'Željo' igra finale Kupa šampiona možda bih i došao, ali znamo da se ni to ne može desiti", kazao je Nele.

O "Zabranjenom pušenju" i "Nadrealistima"

Rad "Zabranjenog pušenja", te rad ljudi sa kojima je ranije sarađivao dr Nele Karajlić redovno prati.

"Gledao sam i 'Nadrealiti šou', slušao sam i Sejine pjesme. Kada slušate Sejine pjesme i ovo što mi radimo onda vam je jasno zašto mi više nismo zajedno, jer je to drugi koncept i druga priča. Isto tako, 'Nadrealiti šou' koji je mene podsjetio na mladost, ja ne bih radio tako, kada bih ga radio. Mi smo oduvijek bili svi vrlo jake individue i maltene svako od nas je bio autor nečega: pjesama, skečeva, tekstova i potpuno je bilo logično da nakon 10 godina zajedničkog rada u 'Nadrealistima' i 'Zabranjenom pušenju' dođe do razmimoilaženja. Naša mala tajna je da se već u zadnjoj seriji 'Nadrealista' vidjelo da to više nije ona jedinstvena grupa ludaka nego da su to pojedinci. Isto tako, Sejo i ja smo priču o 'Zabranjenom pušenju' završili otprilike godinu dana prije rata, tako da za sve to nije kriv rat", objasnio je Karajlić.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner