Baner
Baner
Baner
NEZAVISNE

 JELENA BABIĆ - 24.11.2009 20:06

Pripreme za nastup Emira Kusturice i "No Smoking Orchestra" 29. novembra, na nekadašnji Dan Republike, u dvorani "Borik" u Banjaluci uveliko traju, potvrdio je organizator Zoran Đurić iz "Queen estrade".

Ovaj koncert biće prvi nastup u današnjem sastavu u Republici Srpskoj.

Koncert će početi u 20 sati, a kao predgrupa nastupiće etno grupa "Vrelo" iz Rume.

Organizator je "Queen estrada", u saradnji sa agencijom "M Factory" Ganeta Pecikoze, koji je izvršni producent i menadžer ovog sastava za Evropu i Balkan.

Prema riječima organizatora, Emir i Nele su htjeli da sviraju u Banjaluci još nakon njihovog prošlogodišnjeg koncerta u "Beogradskoj areni", takođe na Dan Republike.

Ovo je njihov prvi dolazak u Republiku Srpsku i publika može da očekuje putujući energetski cirkus, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Kako saznajemo, u grupi vlada veliko uzbuđenje, naštimavaju se instrumenti i svi sa nestrpljenjem očekuju nastup u gradu na Vrbasu.

Najavljeno je da će koncert trajati najmanje dva sata.

Emir Kusturica i "No Smoking Orchestra" će svirati materijal sa njihovog svjetskog repertoara, ali i pjesme iz Emirovih filmova, od "Sjećaš li se Doli Bel" preko "Doma za vješanje", "Andergraunda" i "Crne mačke, belog mačora" do "Zaveta".

S obzirom na to da će na banjalučki koncert doći i fanovi Neleta Karajlića, koji ga vežu za staro "Zabranjeno pušenje", te posjetioce bend će nagraditi sa desetak starih pjesama, ali u novim aranžmanima. Tako će publika imati priliku da čuje "Pišonju i Žugu", "Djevojčice kojima miriše koža", "Zenicu bluz", "Dan kad je otišao Hase", kao i pjesme sa albuma "Ja nisam odavle".

Prve probe "No Smoking Orchestra" bile su tokom bombardovanja Srbije, upravo u Derventi i Banjaluci. Tada su odlučili da naprave bend. To je bila baza prvih proba "No Smoking Orchestra". Godinu dana prije toga "Zabranjeno pušenje" je imalo koncert u dvorani "Borik".

Direktor "Queen estrade" Zoran Đurić istakao je da za koncert vlada veliko interesovanje.

"Moja preporuka svim zainteresovanima je da što prije kupe karte, jer je broj ograničen. Cijena karte je 15 KM, a ulaznice možete kupiti ispred Robne kuće 'Boska' i na blagajnama Sportske dvorane 'Borik'", istakao je Đurić.

Etno grupa "Vrelo"

Etno grupa "Vrelo" iz Rume, koja niže uspjehe širom Evrope, nastupiće kao gost na koncertu Emira Kusturice i "No Smoking Orchestra" u Banjaluci.

Grupa je krajem ljeta 2003. učestvovala na snimanju saundtreka za film "Život je čudo". Saradnja je nastavljena 2007, kada je "Vrelo" postalo dio ekipe Kusturičine pank opere "Time of the Gypsises". Opera je premijerno izvedena i igrana u Parizu u Operi "Bastille" tokom ljeta 2007. godine.

Prvi album "Preko reke" objavila im je 2008. izdavačka kuća PGP-RTS. Tekstovi su im nastajali po motivima stare srpske muzike i muzike drugih slovenskih naroda.

"Vrelo" je učestovalo na brojnim festivalima širom Evrope. Osim učešća na EXIT-u u Novom Sadu, predstavili su se publici u Dortmundu, Londonu, Beogradu, Budimpešti, Slovačkoj, Cirihu, Gracu, Monte Karlu, Berlinu...

Dr Nele gost FK Rekreativo

Dr Nele Karajlić će u subotu posjetiti Fudbalski klub Rekreativo u naselju Česma. Pjevač će otkrivanjem table ozvaničiti inicijativu da se igralište ovog kluba nazove po njegovom imenu - Stadion "Dr Nele Karajlić".

Uprava kluba će svom gostu dodijeliti plaketu i imenovati ga za počasnog predsjednika kluba.

"Mi znamo da je Nele ljubitelj fudbala. Pronašli smo se u stihovima njegove pjesme: 'Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...', jer i mi sami to radimo", kaže Goran Arbutina, predsjednik Skupštine kluba.

Dodaje da je članovima kluba bitno druženje, a ne rezultati.

"Znamo da je Nele ljubitelj fudbala, pa smo željeli da ga ugostimo. 'Queen estrada' je odigrala glavnu ulogu u cijeloj priči", rekao je Arbutina.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner