Baner
Baner
Baner
NEZAVISNE

Fudbalski klub Rekreativo iz Banjaluke u svojoj "kući slavnih", na kojoj bi mu pozavidjeli mnogi veliki evropski klubovi, ima jednog od najboljih svjetskih igrača današanjice - Argentinca Lionela Mesija.

nezavisneMali i mladi fudbalski kolektiv koji je u avgustu napunio prvu godinu, a koji u ova po sport teška vremena egzistira isključivo zbog ljubavi i strasti prema "bubamari", nadaleko je poznat po svojim slavnim članovima i prijateljima koji su svjetski poznata imena.

Ima tu ljudi svih profila i zanimanja, od fudbalera, rukometaša, trenera pa sve do glumaca, pjevača i režisera.

Ronald de Bur, Rud Gulit, Bora Milutinović, Emir Kusturica, Nele Karajlić, Nikola Karabatić, Jelena Janković... samo su neka od imena od poznatih ličnosti koje su potisale dres i člansku kartu, ako ništa drugo, onda bar sigurno najvedrijeg sportskog kolektiva (ko ne vjeruje neka otvori www.rekreativo.com) u Bosni i Hercegovini.

Novi i možda najekskluzivniji član za kojeg su čuli u svakom kutku planete je je čarobnjak s loptom Leo Mesi.

Napadač španske Barselone i reprezentacije Argentine pridružio se svjetskim asovima koji podržavaju banjalučki klub tokom priprema za prijateljski meč sa Brazilom u Kataru. On je tom prilikom potpisao majicu Rekreativa i ona će se naći u "Rekreativo kući slavnih", koja će sljedeće godine biti otvorena na stadionu "Dr Nele Karajlić" u banjalučkom naselju Česma.

"Kuću slavnih" trebalo bi da otvori proslavljeni fudbalski stručnjak Bora Milutinović, koji je i sam član Rekreativa i njene navijačke grupe "Gromada". Zidove će krasiti portreti svih slavnih ličnosti koje su uz ovaj klub zahvaljujući ambasadoru Rekreativa i, kako to oni vole reći, "skautu" Borisu Vrhovcu.

Vrhovac je bio taj koji je u Kataru "uhvatio" Mesija, a ovaj zaljubljenik u fudbal i sve što ima veze sa ovim sportom u svojoj kolekciji ima oko 800 dresova i majica poznatih sportista iz cijelog svijeta, a među kojima su imena poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Dražena Petrovića, Zinedina Zidana, Pelea...

FK Rekreativo je nastao nakon što je ugašen Sinđelić, koji se ugušio u finansijskim problemima. Fudbalski entuzijasti koji su se rekreativno bavili fudbalom, došli su na ideju da osnuju klub koji se sada takmiči u najnižem rangu u RS (Četvrta liga). Finansije obezbjeđuju igrači i članovi kluba iz svog džepa, nemaju ni upravu, a ni stručni štab, ali zato entuzijazma i strasti prema fudbalskoj igri imaju na pretek.

Bilo da gube ili pobjeđuju, nakon svakog meča se provesele na način koji možda ne ide uz sportski život, ali vedrog duha nikad ne nedostaje.

Njihov moto je "Fudbal je zabava, fudbal je igra, fudbal je strast, fudbal je ljubav" najbolje govori zašto ovaj klub postoji i koja mu je svrha. Svrha koju su mnogi veliki, daleko poznatiji i bogatiji sportski kolektivi davno negdje usput nepovratno izgubili.

(G. Karać - Nezavisne novine)

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner