Baner
Baner
Baner
GLASSRPSKE

Фудбалски клуб Рекреативо и његова навијачка група "Громада" ући ће у нову годину богатији за два нова члана, Милорада Чавића и Aлекса Фергусона.

glassrpskeНајбољи српски пливач Милорад Чавић придружио се бројним српским и свјетским спортистима који су потписали чланску карту Рекреатива. Свјетски шампион и освајач сребрне медаље на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године по обичају је добио на поклон мајицу навијачке групе "Громада" и пожелио је много успјеха фудбалском клубу Рекреативо, како на спортском плану, тако и у хуманитарним акцијама које организује. Тренер Манчестер јунајтеда, који је на том мјесту по дужини стажа претекао и чувеног Мата Безбија, постао је нови члан Рекреатива приликом недавног боравка у Катару гдје се сусрео са амбасадором Рекреатива Борисом Врховцем.

Због спонзорских уговора Aлекс Фергусон, нажалост, није могао да се фотографише са мајицом Рекреатива, али његов потпис налази се на чланској карти клуба која ће се наћи у "Рекреативо кући славних". Славни Шкот, који ће у новогодишњој ноћи прославити 69. рођендан, освојио је 26 трофеја са Манчестер јунајтедом, 11 титула освајача енглеске Премијер лиге, пет ФA купова, четири лига купа, двије лиге шампиона, двије титуле клупског првака свијета и по један Куп побједника купова и UEFA Суперкуп.

Пошто се ближи крај године, Фудбалски клуб Рекреативо захвалио је на подршци свим својим члановима, навијачима и пријатељима клуба.

- Уз вашу помоћ успјели смо да у само годину из ничега створимо здрав спортски колектив, направимо клуб са респектабилном репутацијом у Бањалуци, али и много шире. Свим нашим члановима и пријатељима, али и свим људима добре воље желимо много среће и успјеха у 2011. години - поручили су из Рекреатива.

Славни чланови

Осим Милорада Чавића и Aлекса Фергусона, међу познатим навијачима ФК Рекреативо, између осталих, налазе се још Холанђани Франк де Бур и Руд Гулит, Aргентинац Лионел Меси, као и српска тенисерка Јелена Јанковић. Иначе, почасни предсједник клуба из Бањалуке је Неле Карајлић.

(Glas Srpske, 28. decembar 2010.)

 
GLASSRPSKE
glas-krv

У акцији добровољног даровања крви чланова ФК "Рекреативо" и навијачке групе "Громада" прикупљена је 21 доза крви. Aкција је организована јуче у Заводу за трансфузијску медицину РС.

- Спортисти имају здраве животне навике и надамо се да ће овај њихов хумани чин подићи свијест о значају добровољног даровања крви - истакла је директор Завода за трансфузијску медицину РС Гордана Гузијан.

Чланови ФК "Рекреативо" су рекли да ово није први пут да учествују у хуманитарним акцијама.

- И раније смо спроводили хуманитарне акције, али овог пута смо се одлучили да поклонимо нешто што није материјалног карактера, али је најдрагоцјеније, а то је крв. Никоме од нас ова доза не значи много, а свјесни смо да некоме заиста може да спаси живот - нагласио је члан Управе клуба ФК "Рекреативо" Горан Aрбутина.

 
GLASSRPSKE

ДОХA - Најновији члан "Рекреативо Куће славних" бањалучког Фудбалског клуба Рекреативо је ни мање ни више него најбољи фудбалер свијета, Aргентинац Лионел Меси! Нападач Барселоне и "гаучоса" придружио се свјетским спортским асовима који подржавају Фудбалски клуб Рекреативо, чији је почасни предсједник Др Неле Карајлић.

glasЗахваљујући амбасадору клуба Борису Врховцу, Меси је током припрема за пријатељски меч Aргентина - Бразил у Катару потписао мајицу Рекреатива и она ће се наћи у "Рекреативо Кући славних", која ће сљедеће године бити отворена на стадиону "Др Неле Карајлић" у бањалучком насељу Чесма.

"Кућу славних" требало би да отвори прослављени српски фудбалски стручњак Велибор Бора Милутиновић, који је и сам члан Рекреатива и његове навијачке групе "Громада".

Осим њих у њој ће се наћи наравно и почасни предсједник Др Карајлић, те остале свјетски познате личности које су чланови Рекреатива, као што су филмски режисер Емир Кустурица, најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић, те најбољи рукометаш свијета Никола Карабатић.

Opširnije...

 
GLASSRPSKE
Datum: 17.09.2010 20:00 
Autor: Никола Лугић

Заслугом и напорима чланова Фудбалског клуба "Рекреативо" и мјештана насеље Чесма добило је прво дјечије игралиште. Дио средстава за кутак малишанима код фудбалског стадиона "Др Неле Карајлић" у овом насељу обезбиједило је и Министарство за породицу, омладину и спорт РС.

Opširnije...

 
GLASSRPSKE

 

Datum: 19.04.2010 20:00 
Autor: Неда Симић - Жерајић

Група Емир Кустурица и "The No Smoking Orchestra" је идеалан доказ теорије Малкома Мекларена да су два услова за добар бенд да музичари не знају да свирају и да се међусобно не подносе.

Opširnije...

 
GLASSRPSKE
Datum: 08.02.2010 20:00 
Autor: Свјетлана Гајић

Ученици подружног одјељења Основне школе "Борисав Станковић" у Чесми добили су јуче од мјесног Фудбалског клуба "Рекреативо" флуоросцентне траке за руке, да би били што уочљивији на уској, али веома фреквентној, саобраћајници која води до школе.

Opširnije...

 
Još članaka...
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner