Baner
Baner
Baner
GLASSRPSKE
Datum: 17.09.2010 20:00 
Autor: Никола Лугић

Заслугом и напорима чланова Фудбалског клуба "Рекреативо" и мјештана насеље Чесма добило је прво дјечије игралиште. Дио средстава за кутак малишанима код фудбалског стадиона "Др Неле Карајлић" у овом насељу обезбиједило је и Министарство за породицу, омладину и спорт РС.

Игралиште је у петак свечано отворио министар спорта и омладине Проко Драгосављевић.

- Лијепу иницијативу чланова ФК "Рекреативо" и МЗ Чесма ми смо препознали и донирали 5.000 марака за изградњу. Потребно је још средстава да се ова површина уреди до краја, а ми смо спремни да издвојимо додатна средства како би све било још боље и функционалније. Момци из ФК "Рекреативо" су одрадили одличан посао, што се види и по броју родитеља и дјеце који су дошли, ево већ први дан, на игралиште - рекао је Драгосављевић.

Чланови ФК "Рекреативо" покренули су ову акцију прије три мјесеца, са жељом да направе нешто за најмлађе становнике свог насеља.

- У Чесми се повећао број становника, а то није пратио развој инфраструктуре. Циљ је био да дјеца добију свој кутак гдје ће моћи да се играју, а направили смо и клупе гдје родитељи могу сјести и пратити игру дјеце - казао је предсједник Скупштине ФК "Рекреативо" Горан Aрбутина.

Он је истакао да је дио средстава за изградњу игралишта издвојило Министарство за породицу, омладину и спорт РС, док су други дио прикупили од самих мјештана.

- Људи су препознали наш ентузијазам и добровољним прилозима подржали акцију. Игралиште је коштало 8.000 КМ. Коштало би и више, али смо све радове сами изводили. Показали смо да је могуће да се добра организација на локалном нивоу препозна и да се сложним радом може много да се направи - нагласио је Aрбутина.

Још је додао да је један од циљева био и да дјецу привуку овом клубу и стадиону, те да их на тај начин склоне са улице.

- Наш клуб има школу фудбала коју похађа преко 60 малишана у три старосне категорије. Већ имамо идеју за идући пројекат, да са нашим пријатељима из бенда "Важно обавјештење" направимо омладински центар, гдје бисмо ставили рачунаре са интернетом, стрипове, књиге, те организовали предавања, разна дружења и радионице, како би бар у вријеме викенда и омладина могла да се дружи. За сада је то све само у фази идеје, али се надамо да ћемо временом успјети да реализујемо и тај пројекат - рекао је Aрбутина.

Родитељи и дјеца окупљени на отварању игралишта били су презадовољни што напокон имају кутак за заједничко дружење.

- Сви смо захвални момцима из ФК "Рекреативо" који су покренули ову акцију и обезбиједили најмлађим становницима Чесме дио за игру. Ипак се ово насеље развило и сада не броји 50 кућа, већ се процјењује да на подручју МЗ Чесма живи више од 4.000 људи - истакао је Дејан Косић.

Дјеци, која су се у великом броју окупила на игралишту, највише се свиђају велики тобоган и вртуљак, а надају се да ће се у будућности поставити трамболина, те су најавили да ће долазити сваки дан.

Чланови

За фудбалски клуб "Рекреативо" чуло се и много даље од територије Републике Српске.

- У четвртак је чувени холандски фудбалер Франк де Бур потписао чланску карту ФК "Рекреативо", а прије њега су то урадили и познати српски фудбалски тренер Бора Милутиновић, те један од најбољих рукометаша на свијету Никола Карабатић. Много нам значи њихова подршка, али и подршка свих пријатеља клуба без обзира на то да ли су познати или не - рекао је Горан Aрбутина.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner