Baner
Baner
Baner
GLASSRPSKE

 

Datum: 19.04.2010 20:00 
Autor: Неда Симић - Жерајић

Група Емир Кустурица и "The No Smoking Orchestra" је идеалан доказ теорије Малкома Мекларена да су два услова за добар бенд да музичари не знају да свирају и да се међусобно не подносе.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" пјевач групе Емир Кустурица и "The No Smoking Orchestra" Др Неле Карајлић, увијек спреман да изненади како добром свирком, тако и непоновљивим хумором.

Послије успјешног концерта прошле године у дворани "Борик", на "Дан Републике", Др Неле радо долази у Бању Луку поново у четвртак, у ЛТГ галерију, гдје ће отворити изложбу фотографија Драгана Теодоровића Зеке поводом десет година њиховог бенда.

* ГЛAС: Десет је година групе Емир Кустурица и "The No Smoking Orchestra".Шта је то што је неизбрисиво у Вашим успоменама?

НЕЛЕ: Неизбрисив је осјећај да ће трајати још десет година.

* ГЛAС: Какви су односи међу члановима групе?

НЕЛЕ: Тешки и мукотрпни. Чим се заврши турнеја, сви бјеже једни од других и сљедеће виђење је на аеродрому при лету за нову турнеју.

* ГЛAС: Да ли је тачно да је Емир Кустурица строг шеф?

НЕЛЕ: Емир није шеф. Он је P.R.

* ГЛAС: Изложба фотографија Драгана Теодоровића Зеке поводом десет година групе биће ускоро отворена и у Бањој Луци. Шта је оно што, по Вашем мишљењу, ову поставку чини посебном?

НЕЛЕ: Ништа. Гомила манијака на фотографијама и залуђеност једног Мостарца фотографијом. Његова љубав према фотографији толико је велика да и ми на њима изгледамо као да смо прави музичари, они што знају, што вјежбају.

* ГЛAС: Дио Вашег надимка је "Др". Колико Вам је то помогло или одмогло у животу?

НЕЛЕ: Помогло је више него одмогло. Због тог надимка стиче се утисак да сам паметан. Каква превара.

* ГЛAС: Шта мислите о фабриковању доктора наука, магистара, па и академика?

НЕЛЕ: Врло корисна појава. Мислим да би требало новорођенчадима одмах давати титуле да се послије не троше беспотребно паре за инаугурацију, додјелу награде, прославу... итд. Овако одмах како се роде у јавност иде вијест, данас смо добили два доктора наука, три магистра, једног доцента, а богами родио се и академик са завидних 4500 грама. Нико сретнији од родитеља, пријатеља, а богами и државе.

* ГЛAС: Да ли је знање изгубило сваку ексклузивност?

НЕЛЕ: Наравно. То је нешто најнепотребније људском друштву. Коначно је наша демократска јавност то у потпуности схватила.

* ГЛAС: Прошла година је за Вас била успјешна. На Мокрој Гори је обданиште добило Ваше име, фудбалски клуб у околини Бање Луке "Рекреативо" изабрао Вас је за почасног предсједника. Шта за Вас значе ове "функције"?

НЕЛЕ: Велику част, али уједно и обавезу. Морам да вам признам, милији ми је Фудбалски клуб "Рекреативо", него обданиште. У обданишту је забрањен алкохол, како дјеци тако и просвјетним радницима. У "Рекреативу" нам је пива стратегија развоја. Осим тога, са обдаништем не можеш у Лигу шампиона.

* ГЛAС: Да ли ћете ускоро посјетити клуб и колико имате прилику да играчима "Рекреатива" пренесете искуства са свјетских терена?

НЕЛЕ: Управо сам дошао из званичне и пријатељске посјете Фудбалском клубу "Барселона", у којој сам имао прилику не само да погледам утакмицу Лиге шампиона Барса – Aрсенал, већ да се упознам са инфраструктуром и начином рада на "Camp Nou". Морам признати да сам отишао разочаран. Бифе им је сиромашан, нефункционалан, пива неохлађена, истек'о јој рок, мезе уопште нема. Јад. Катастрофа. Мислим да је "Рекреативо" Европа испред Европе.

* ГЛAС: Како иде "операција" звана Лига шампиона?

НЕЛЕ: Полако али сигурно. Припремамо ресторан, уносимо још пар расхладних уређаја. Биће то велики тим.

* ГЛAС: Када бисте заиграли у финалу Лиге шампиона, кога бисте вољели за противника и зашто?

НЕЛЕ: Свеједно нам је с киме играмо. Наша игра увијек је базирана на нашим квалитетима. Никог се не бојимо. Ни цирозе јетре.

Рекреативо

* ГЛAС: Шта је Фудбалски клуб "Рекреативо" на балканским просторима, клуб европског формата или само учесник такмичења?

НЕЛЕ: Ми никада не кријемо своје амбиције, а оне су увијек трофеји. Балкан је претијесан за овакав потенцијал.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner