Baner
Baner
Baner
GLASSRPSKE
Datum: 08.02.2010 20:00 
Autor: Свјетлана Гајић

Ученици подружног одјељења Основне школе "Борисав Станковић" у Чесми добили су јуче од мјесног Фудбалског клуба "Рекреативо" флуоросцентне траке за руке, да би били што уочљивији на уској, али веома фреквентној, саобраћајници која води до школе.

 

- Видјели смо да се ђаци из овог насеља често враћају из школе по мраку, улицама које немају расвјете и тротоара. Тако смо дошли на идеју да им помогнемо да што више буду заштићени у саобраћају - рекао је "Гласу Српске" предсједник Скупштине фудбалског клуба "Рекреативо" Горан Aрбутина.

Он је додао да се у акцију укључило предузеће "Еуросан", које је финансирало набавку флуоросцентних тракица.

- Наш фудбалски клуб жели да нешто учини за ову мјесну заједницу и ову школу, јер многи ученици тренирају код нас - нагласио је Aрбутина.

Наставница Мира Бабић нам је рекла да је значај ове акције велики и да је ово први пут да се нешто тако организује у овој школи.

- Фудбалер и тренери су узор нашим ђацима, а сама идеја је сјајна, јер ће сад ученици бити уочљивији возачима - истакла је Бабићева.

Иначе, један од највећих проблема у овом насељу је управо недостатак тротоара и расвјете, као и уске улице.

- На листи приоритета наше МЗ првенствено се налази проширење најпрометније улице у Чесми, улице Петра Великог, која је широка свега четири и по метра. Улица и висећи мост у овој МЗ су изградњом "Инцеловог" моста постали много фреквентнији, јер људи на тај начин избјегавају гужву на семафорима кроз Лазарево и ужи дио града - нагласио је предсједник Савјета грађана МЗ Чесме Миладин Маличевић.

Према његовим ријечима, у више наврата је тражено од градске управе да се ови проблеми ријеше, али недостатак средстава сваки пут стопира почетак радова.

- Наше насеље је било запостављено, али посљедњих година је дошло да велике изградње и насељавања, тако да је ширење постојећих саобраћајница неопходно - додао је Маличевић.

И родитељи су јуче били задовољни што су им дјеца добила флуоросцентне ознаке, које ће носити на рукама и тако бити много уочљивији возачима.

- Свака част људима из ФК "Рекреативо" и фирме "Еуросан", који су покренули ову акцију. Досад сам стрепила за мог сина, који иде веома фреквентном улицом до школе. Често муж или ја идемо по њега послије наставе у поподневној смјени. Можда ћемо га сада пустити да се сам врати из школе кући, јер ће са овом траком бити уочљив возачима, који упркос лежећим полицајцима возе брзо кроз Чесму - рекла је мајка једног од ученика, која није жељела да јој име објавимо.

Школа фудбала

Фудбалски клуб "Рекреативо" има значајан подмладак у школи фудбала.

- Наше млађе селекције броје око 80 дјеце. Многи ђаци из ОШ "Борислав Станковић" су наши полазници и то је један од повода за акцију подјеле флуоросцентних тракица - рекао је Горан Aрбутина.

ФК "Рекреативо" је специфичан по томе што је почасни предсједник клуба популарни Др Неле Карајлић.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner