Baner
Baner
Baner
SPORT

Najtiražniji srpski sportski list "Sport" 17.10.2012. donosi priču o Rekreativu, odnosno našim poznatim članovima i našem ambasadoru Borisu Vrhovcu Vrletu:

PIVO, PIVO, REKREATIVO!

Malo ljubitelja fudbala zna da u Banjaluci postoji klub neobičnog imena za naše prostore – Rekreativo. Takmiči se u Područnoj lgii Banjaluka, predsjednik kluba je Nenad Janković (poznatiji kao Dr Nele Karajlić, vođa Zabranjenog pušenja). Stadion na kome igra zove se Dr Nele Karajlić a ono što je posebno zanimljivo je da Rekreativci okupljaju najveće zvijezde svjetskog sporta i šou biznisa, kao što su Leo Mesi, Pep Gvardiola, Ronald de Bur, Emir Kusturica, jelena janković, Bora Milutinović, Ivan Miljković, Nenad Krstić, Nikola Karabatić...

Zasluge za to pripadaju Banjalučaninu Borisu Vrhovcu Vrletu, svjetski poznatom fizioterapeutu, koji trenutno radi u Kataru, a prijatelj je sa najvećim asovima i provilio ih je da postanu članovi Rekreativa.

Klub ima i vrlo organizovanu navijačku grupu, koja se zove „Gromada“ a njihov slogan je PIVO PIVO REKREATIVO.

„Kad popijemo mnogo piva, osjećamo se moćno, kao da rastemo i otud naziv Gromada“, objašnjava Goran Arbutina, jedan od najagilnijih u Upravi Rekreativa.

„Što se tiče igara i rezultta, nalazimo se na sredini tabele, a naš moto je Igramo za raju, zanemarujemo taktiku, kako je davno u jednoj pjesmi napisao naš predsjednik Dr Nele Karajlić“.

Rekreativo je poznat i po brojnim humanitarnim akcijama. Organizovali su nekoliko puta dobrovoljno davanje krvi, prikupljanje pomoći starim i bolesnim, djeci i školama...

(M. Fulurija)

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner