Baner
Baner
Baner
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

vrbas

Rekreativo nastavio pobjedničku seriju trijumfom 3:1 nad Vrbasom u Srpskim Toplicama – Šeheru.

 

Ništa ne može da zaustavi „Rekreativno proljeće“! Ni loš teren, ni nedostatak treninga, ni sudije, ni devet igrača Vrbasa!

 

Dobro ste pročitali. Utakmicu protiv Rekreativa u nedjelju počelo je devet igrača Vrbasa, reklo bi se redovno kolo u Lakrdiji zvanoj Područna liga Banjaluka.

 

Utakmica između Vrbasa i Rekreativa odigrana je u nedjelju od 17 časova, odnosno u istom terminu kao i sve utakmice 25. kola zbog regularnosti, iako je Čelinac sa učinkom do ovog kola 22 pobjede iz 22 utakmice već novi šampion, a posljednji klub na tabeli ne može da ispadne jer nema gdje.

 

Imao je i Rekreativo problema pri sastavljanju ekipe, međutim trener Draško Knežić Knez na kraju je ipak imao na raspolaganju 14 „Obilića“, među kojima su se našli i nekadašnji v.d. trenera Vlado Jeličić i predsjednik kluba Goran Arbutina. Istinske ljubitelje fudbala ovo je podsjetilo na situaciju kada je Ser Aleks Ferguson vratio iz penzije Pola Skolsa.

 

Ipak, Jeličić je daleko od penzije što je dokazao i u prošlom kolu pogotkom protiv Gomionice, nakon kojeg je Savo Milošević tražio da se fotka s njim.

 

vladoj

 

Na drugoj strani, predsjednik kluba Goran Arbutina svoje uvrštavanje u protokol prokometarisao je riječima: „Ovako se i Florentino Perez skine kad nema ko da popuni klupu“.

 

Na početku izvještaja evo i (vrlo zanimljive) startne postave Rekreativa: Blagojević, Rađen, Bodo, Đera, Bogac, Žuga, Pana, Vukoja, Sale, Vlado Jeličić i Boban.

 

Startnih 11 Vrbasa nećemo navoditi jer vaš reporter nema zapisnik, a i koga briga, ionako fale dvojica.

 

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da je prije početka utakmice bilo problema sa opremom Denija Rađena, koji je obukao čarape preko štucni, da bi ih nakon reakcije saigrača ipak skinuo.

 

„Tako mi svi iz Višegrada nosimo“, bio je njegov (tužni) komentar.

 

Rekreativo je brzo uspostavio terensku inicijativu (što je bilo i logično u situaciji „11 na 9“) i krenuo u ofanzivu, a nakon nekoliko promašaja gostiju, Boban Kovačić ipak dovodi Rekreativo u goste.

 

Vrlo brzo Rekreativo stiže i do drugog pogotka, a strelac je ponovo Boban Kovačić. Napadač Rekreativa gol je proslavio trkom ka tribinama gdje se nalazila njegova djevojka, međutim, ništa nije izvadio iz štucne, na razočarenje prisutnih.

 

Rekreativo je, inače, imao veliku podršku sa tribina (čitaj: 20 od ukupno 25 ljudi), a prisutna je bila i Gromada Novi Sad - Orsa sa boljom polovinom, zatim Zoka, nekadašnji čuveni bek, komesar za bezbjednost i kuvar, a uskoro kasapin u klaonici pasa u kineskom Dalijanu, umjetnički direktor Đole, ali i mnogo drugi, među kojima i nekadašnji univerzalac Rekreativa, Bota sa takođe svojom boljom polovinom. Zvanične Gromade nije bilo. Vjerovatno misle da je sezona završena.

 

vrbas2

 

Polovinom prvog poluvremena peh za Rekreativo, pošto se V. Jeličić poslije jednog duela povrijedio i morao je da napusti igru, te preda kapitensku traku Bobanu.

 

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da ga u stvari niko nije udario već je stao u rupu.

 

Jeličiću je odmah ukazana medicinska pomoć na tribinama, zahvaljujući prijatelju kluba i našem nezvaničnom fizioterapeutu, Brki.

 

Rekli su i nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da je umjesto Jeličića trebao da uđe Arbutina, ali je on to odbio, rekavši da je prerano da uđe u 20. minutu jer neće izdržati do kraja, pa je predložio da uđe napadač Đura.

 

Ova promjena urodila je plodom i Đura je vrlo brzo postigao pogodak za vođstvo Rekreativa 3:0, uprkos tome što se naši navijači kunu da nije bio „ni metar u ofsajdu“.

 

U međuvremenu je stigao i 10. igrač Vrbasa, izvjesni Šakota, koji je odmah preuzeo kreaciju igre i stvarao probleme našem paru zadnjih veznih igrača. To i nije začuđujuđe s obzirom da je jedan od njih, Nemanja Panić Pana, više vremena provodio u završnici akcija nego na svojoj polovini.

 

Panić je u suštini samo igrao ulogu zadnjeg veznog koju mu je namijenio trener,  međutim, kako saznajemo, neko od igrača Rekreativa u svlačionici je zapeo za tablu sa nacrtanom formacijom i ona se prevrnula nekoliko sekundi prije nego što je Pana pogledom potražio svoju poziciju.

 

pana-teren

 

Isti igrač do kraja poluvremena imao je jedan dobar pokušaj sa 40-ak metara po zemlji, ali rezultat se prije odlaska na odmor nije mijenjao.

 

U nastavku igralo se uglavnom na sredini terena, a Vrbas je smanjio na 3:1, nakon što je Šakota matirao „nemoćnog“ Blagojevića.

 

Trener Knežić odlučio se za drugu izmjenu nešto kasnije pa je poslao Arbutinu na zagrijavanje koje je ovaj obavio u hladu, a potom (kada je sunce zašlo) i ušao u igru pri čemu je kapitenska traka i drugi put na utakmici promijenila vlasnika.

 

Navijači Rekreativa uhvatili su se za glavu prisjećajući se pacerskog gola koji je Rekreativo prije nekoliko sezona primio na Vrbasovom stadionu u režiji Arbutina-Blagojević, a da je njihova briga opravdana pokazalo se nekoliko sekundi kasnije kada je Arbutina kiksao i propustio loptu do špica Vrbasa koji se ipak nije snašao i prilika je otišla u nepovrat.

 

Rekreativo ipak nije do kraja primio gol, a u međuvremenu je u igru ušao i Saša „Stevo“ Nikolić, koji zna gdje se nalazi pozicija zadnjeg veznog.

 

Vrijedno pažnje i je i pet minuta drugog poluvremena u kojima je inače napadač, na ovom meču štoper, Bogoljub Jaćimović Bogac, odlučio da se vrati na svoju poziciju, pa je driblao protivničke igrače pred svojim golom, često neuspješno, ali bez posljedica.

 

Mogao je Rekreativo i do ubjedljivije pobjede, posebno nakon povrede jednog igrača Vrbasa, koji je tako ponovo spao na 9 igrača, međutim u finišu utakmice gostujuće fudbalere krasila je izuzetno loša završnica.

 

Rekreativo je upisao četvrtu pobjedu zaredom, ukupno sedmu u polusezoni i tako postao druga najuspješnija ekipa u ligi ovog proljeća, odmah iza šampiona Čelzija (Čelinca prim.aut.).

 

Uprkos ambicijama kluba da sezonu završi na devetom mjestu, Rekre je izbio na šesto mjesto i tu će i ostati ukoliko osvoji bod u posljednjem kolu.

 

(Slučajni prolaznik) 

 

 

***Stavovi izneseni u ovom izvještaju ne predstavljaju zvanične stavove FK Rekreativo već su rezultat subjektivnog doživljaja jednog pojedinca. FK Rekreativo poštuje, cijeni i obožava rad svih sportskih radnika u Područnom savezu Banja Luka, sudijskoj organizaciji, FSRS, Paraolimpijskom komitetu BiH... i svim ostalim sportskim organizacijama u Banja Luci, RS, BiH i šire.

 
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

rekrepoletmk2

Poslije pobjede u Šipovu Rekreativo osvojio nova tri boda trijumfom nad Poletom Mladim Krajišnikom 2:0. 

Ako su naši čitaoci pomislili čudo se desilo u Šipovu jer je Rekreativo pobijedio, šta će tek pomisliti nakon još jedne pobjede ostvarene kod kuće. 

Tim koji dobija se ne mijenja – kaže zlatno pravilo. 

To pravilo ne važi za Rekreativo. V.d. trenera Vlado Jeličić primoran je vršiti rotacije svaku utakmicu i to radi više nego Rafa Benitez svojevremeno u Livepulu, jer nikad mu ne dođu svi igrači, a i oni koji dođu nekad su spriječeni. 

Tako je ovog puta bilo sa Srđanom Nešićem Ćaćom, sjajnim bekom i golmanom koji je briljirao među stativama u Šipovu. 

Ovog puta nije se našao u protokolu jer je one kopačke koje nije ni ponio u Šipovo u stvari izgubio, pa je na gol stao nemoćni Goca Blagojević.  Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da sumnjamo da je Ćaća isfolirao gubitak kopački jer mu je više odgovaralo da učestvuje u pripremi Trećeg poluvremena. 

Moramo vam reći i da je nekolicina igrača bila u vrlo kvalitetnom karantinu i sutradan su došli u vrhunskoj formi. 

rekrepoletmk1

Bilo kako bilo Vlado je promiješao karte (ali je opet stavio sebe u ekipu), a sastav Rekreativa je izgledao ovako:   

REKREATIVO: Goca, Vedran, Aco(C), Lusio, Bota, Djera, Sale J. Sale M. Deni, Vlado i Djura 

POLET MK: broj 1, broj 2, broj 3, broj 4, broj 5, broj 6, broj 7, broj 8, broj 9, broj 10, broj 11

Rekre se iznenađujuće odlučio za formaciju sa liberom (ali ne Gocom, on je ostao gdje mu je i mjesto – na klupi) a u sastavu se našao i debitant Danijel Deni Radujković. Formacija sa liberom je ubrzo prilagođena i libero je u stvari igrao ispred štopera (ne pitajte kako to izgleda).

 rekrepoletmk3

Izbor dresova, međutim, nije nikakvo iznenađenje. Uprkos kiši i blatu, klupski ekonom odlučio je da se igra u bijelim dresovima, a opravdanje je bilo – imaju dugi rukav. Isprva se to igračima nije svidjelo, ali kada su vidjeli kako dobro dresovi ocrtavaju njihova savršeno izvajana tijela, svi su podržali ovu ideju. 

Rekli su nam da vam ne kažemo ali ipak hoćemo da je utakmica počela sa nekoliko minuta zakašnjenja, iz nepoznatih razloga. Vaš reporter ipak saznaje da su službena lica čekala da prijatelj kluba Ljuba ode po pivo za ekipu u VIP loži (čitaj: pored roštilja), a kada su se uvjerili da će taj organizacioni segment biti riješen, tekma je mogla da počne.

 

 rekrepoletmk4

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo i da je pet-šest minuta poslije početka utakmice golman Goca uvidio da na terenu nema korner zastavica koje je sekretar Šaka zaboravio staviti prilikom obilježavanja terena. Ovaj propust naravno sudije i delegat nisu ni primijetili, ali to ne znači da je Područna liga Banjaluka lakrdija kako je ona ranije nazivana. Autor ovog teksta, naime, i ne želi da koristi riječ lakrdija uz Područnu ligu Banjaluka jer bi neko tu riječ lakrdija mogao dovesti u kontekst Područne lige Banjaluka, a ona lakrdija svakako 

Nije. Na kraju posljednje rečenice trebalo je da stoji nije. To je greškom u tipkanju ispalo. 

Pošto nismo ovdje da vam opisujemo napade, dodavanja i poteze igrača na terenu već ono što je bitno, reći ćemo vam da je Rekreativo poveo u 34. minutu golom Saše Jeremića, koji je imao dosta sreće, ali je iskoristio ovu stopostotnu priliku.

 

 rekrepoletmk6

Nismo tu ni da opisujemo suđenje, koje je imalo čudan kriterij, ali ono što zabrinjava je da je glavni arbitar u par navrata kršio fudbalska pravila (žuti karton igraču koji se odmiče, podbacivanje bez prethodnog prekida igra) ali više razloga za nezadovoljstvo od samih igrača imale su njegove kolege koje nije poštovao u par navrata. Ali što bi rekla stara narodna poslovica - Ko radi taj i griješi,  a ko griješi eto ga na Drugoj ligi za godinu dana!

Na početku drugog poluvremena izvršene su i dvije izmjene, po jedna na obje strane, što znači da su mnogobrojni posjetioci na stadionu Dr Nele Karajlić imali priliku da ponovo vide čudo tehnike - digitalni semafor. 

 rekrepoletmk9

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da je jedan od rezervnih igrača Rekreativa na poluvremenu imao zadatak da isproba kvalitet roštilja i temperaturu Nektar piva, a nakon što se uvjerio da je sve savršeno, obavijestio je o tome saigrače na terenu, koji su sa dodatnim samopouzdanjem ušli u drugo poluvrijeme. 

U drugom poluvremenu Rekreativo igralo se tvrdo (što je apsurd jer igralo se na raskvašenom terenu op.a.) a Rekre se na poluvremenu pojačao jednim sudijom. Nije se radilo, međutim, ni o kakvoj nepravilnosti i malverzaciji već je igrač Rekreativa Nebojša Žugić, inače sudija, stigao i pojačao vezni red. 

Sjajni šef struke V. Jeličić  odlično je zatvorio utakmicu, ali su gosti pokušavajući d aizjednače ostavili mnogo prostora u odbrani, što je Rekre kažnjavao kontranapadima. 

Jedan takav rutinski je pogotkom završio prespremni bek Rekreativa Srđan Đerić Đera.

Njegove fizičke spodobnosti oduševljavale su i protivničkog trenera koji je na klupi dobacivao gledajući Đeru kako poslije presječene lopte iz odbrane sprinta u napad: "Vidi ovu sedmicu, vidi, vidi sedmicu, vidi sedmicu..." I ode sedmica i dade im gol.

 rekrepoletmk7

Rekre je tako stigao do druge pobjede zaredom, a zanimljiv statistički podatak je da odbrana Rekreativa nije primila gol u posljednjih 225 minuta, a još zanimljiviji da ga nije sama sebi ni zabila. 

Ipak, najvažniji trenutak bilo je Treće poluvrijeme za koje su se ponovo pobrinuli naš prijatelj Boris i naš bivši igrač i predsjednik Aleksandar Grbić Grba, koji su pripremili sjajan roštilj za igrače Rekreativa i navijačku grupu Gromada.

 rekrepoletmk8

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da Gromada polako poprima oblike fantomske navijačke grupe, jer uvijek su kao tu negdje, ali ih gotovo ne čuješ i ne vidiš. 

Rekreativo u sljedećem kolu U SUBOTU od 15.30h dočekuje Borac 1926 na stadionu Dr Nele Karajlić, a ovo je jedina utakmica na kojoj će se naplaćivati ulaz. Umjesto ulaznice posjetioci treba da donesu bar 10-20 svježih jaja za akciju prikupljanja Vaskršnjih jaja za samohrane roditelje u Banjaluci,  koju Rekre organizuje četvrtu godinu za redom.

 Dođite u subotu na Karajlić, ponesite jaja i pomozite onima kojima je teško da lakše i ljepše proslave najveći hrišćanski praznik, Vaskrs! 

 
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

povosi1

Rekreativo slavio na gostovanju u Šipovu, a pobjedonosni pogodak protiv Gorice postigao je Boban Kovačić, direktno iz kornera!

Vjerovatno se ne sjećate kada smo posljednji put pisali o pobjedi Rekreativa u gostima. Ne sjeća se ni vaš reporter. Neko je izračunao da Rekreativo nije pobijedio posljednjih šest utakmica u gostima, pa ćemo mu vjerovatina riječ iako, da se nas pita, taj niz je sigurno i duži.

Bilo kako bilo, Rekreativo je konačno slavio u nedjelju  na gostovanju u Šipovu gdje je pobijedio Goricu 1:0 u meču 16. kola Područne lige Banjaluka koja je ranije nazivana lakrdija, ali autor ovog teksta više ne koristi riječ lakrdija uz Područnu ligu Banjaluka jer bi neko tu riječ lakrdija mogao dovesti u kontekst Područne lige Banjaluka, a ona lakrdija svakako

Nije. Na kraju posljednje rečenice trebalo je da stoji nije. To je greškom u tipkanju ispalo.

Poslije istorijske utakmice na Karajliću u prošlom (zvanično pretprošlom) kolu kada je prvi put u jednoj utakmici Područne lige Banjaluka i uopšte nižih liga na ovim prostorima upotrebljen digitalni semafor i gostovanje u Šipovo bilo je za istoriju.

To su potvrdile i riječi kapitena Rekreativa Ace Stjepanovića na okupljanju pred polazak u Šipovo:

„Ovo se nikada nije desilo“.

Naime već na samom okupljanju desili su se prvi problemi. Došao je veći broj igrača nego što je bilo ko mogao očekivati i umjesto sa planirana tri auta (i 12 igrača), kao inače, u Šipovo se ovog puta moralo sa čak četiri (!) automobila.

djole

U pomoć je kao nebrojeno puta dosada priskočio veliki prijatelj kluba, Đorđe Knežević koji se javio da vozi, a preuzeo je ulogu i zvaničnog fotografa. Još jedan veliki prijatelj, Srđan Šuput, pobrinuo se za gorivo za put do Šipova i moglo se krenuti.

Moglo se, ali nije. Tačnije nije odmah. Na prijedlog jednog od igrača odlučeno je da se u Šipovo krene što kasnije i dođe tik pred utakmicu, kako bi se izbjeglo gluvarenje u tamošnjim kafićima i umjesto toga odlučeno je da se laganom vožnjom kroz otprilike grad i po stigne do Šipova.

Grad i po jer smo za Mičigen – Mrkonjić grad, dom Mičigen Stejta (popularni naziv lokalnog KK Mladost) koliko-toliko sigurni da je grad, dok za Jezero znamo da je opština, ali da je grad – teško.

povosi3

Na put se krenulo bez pretjerane euforije ili treme, što se ne bi moglo reći da je bio slučaj sa domaćim igračima.

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da je golman Gorice iz Šipova, Špiro Kokošar dan pred utakmicu slao SMS ofanzivnom štoperu Rekreativa Srđanu Kuzmiću Lusiju i pitao ga da li Rekre dolazi i da li dolazi Lusio. Ovo drugo je ono što je zaista zanimalo golmana Gorice, jer još uvijek pamti pogodak Lusija sa 64 metra (Dobro ste pročitali!). Špiro Kokošar je inače, vjerovali ili ne, mađioničar i s tim se vrlo uspješno bavi.

Poslije lagodnog putovanja, tokom kojeg se prošlo i pored glavne turističke atrakcije u opštini Jezero – kuće koja tone (poznata svima koji su prošli bar jednom ovuda) stiglo se u Šipovo.

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da su tamo nastupili novi problemi. Problem nije bio u činjenici da je 14 od 16 igrača na utakmicu krenulo mamurno, jer se očigledno radilo o ustaljenom karantinu, već u činjenici da je 14 od 16 igrača ponijelo kopačke. Dvojica igrača koji su bili planirani da počnu u startnih jedanaest nisu, a ostali igrači Rekreativa to nisu znali, inače bi iskoristili ponudu kopački u lokalnoj prodavnici u Jezeru, koja je, kao što vidite na slici opskrbljena i najnovijim modelima dubokih kopački koje su hit u svijetu.

 povosi16

Ipak u pomoć su priskočili pomenuti golman domaćina Špiro koji je nabavio jedan par kopački  i jedan od sudija koji je svoje rezervne kopačke ustupio fudbaleru Rekreativa.

 povosi11

Sva ova zavrzlama ostavila je traga na v.d.trenera Vladi Jeličiću koji je u tom svemu predao sastav u kojem je libero Goran Arbutina i u prvom timu i na klupi. Ako je postojala ikakva sumnja da je ovo slučajno, s obzirom da Arbutina kao predsjednik uprkos lošim rezultatima daje povjerenje treneru Jeličiću, a ovaj ga stavlja da povremeno igra, ona je otklonjena jednim potezom sekretara Šake, koji je precrtao Goca i on je sjeo tamo gdje mu je i mjesto.

 

 

povosi7

 

Iznenađenja je ipak bilo, Lusio ovaj put nije počeo, što je iznenadilo, ne samo Špiru, već i jednog od bivših igrača koji se našao u publici i koji se nije mogao načuditi kako u ekipi Rekreativa nema mjesta za Lusija. A on je bivši jer je, kako je rekao, „zabatalio ovo“.

 povosi13

Ako ste sve vrijeme mislili da naslovom aludiramo na nezanimljivog uzgajivača volova iz tih krajeva koji se nedavno pojavio u nekom još nezanimljivijem rijaliti šouu, varate se, on je takav jer su domaći fudbaleri istrčali u sastavu Begović, Mujdža, Vranješ, Spahić, Džeko, Ibišević... odnosno istrčali su u dresovima fudbalske reprezentacije BiH.

povosi12

 

I baš kao što „zmajevi“ znaju da budu neubjedljivi kod kuće, tako su i fudbaleri sa grbom NFSBIH na dresovima mlako ušli u utakmicu i dopustili Rekreativu da razvije svoju prepoznatljivu igru. A ta igra je otprilike „guraj Bobanu u for, pa nek ih pretrči i da gol“.

Napadač Rekreativa Boban Kovačić ih nije pretrčao, ali je vrlo brzo, već u 13. minutu postigao pogodak, i to kakav.  Nekadašnja nada Košarkaškog kluba Borac Nektar, driblao je onako košarkaški „bubamaru“, odnio ju do korner zastavice i namjestio se da izvede korner, a potom izveo pravu majstoriju. Opalio je direkt iz kornera i pogodio suprotnu malu mrežicu za 1:0.

Pogledajte ekskluzivni VIDEO snimak ovog pogotka!

 spiro 500px

Loptu je iz mreže morao da vadi mađioničar Špiro (nije ju uspio sakriti), koji je imao sreće što među brojnom publikom nije bilo organizovane navijačke grupe Vutrasi, jer sigurno Špiri ne bi oprostili pogodak direktno iz kornera. (Nismo sigurno otkud im takvo ime, radi se o jednoj opuštenoj, uvijek nasmijanoj i ležernoj grupi mladića, a većina su pušači. Op.a.)

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da su Vutrasi golmanu Gorice ranije spjevali pjesmicu koja glasi:

„Oj Gorice dok ti Špiro brani svi ostali rade na pilani“.

povosi15

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Rekreativa na čijem golu je dominirao Ćaća. U odsustvu (kako oni misle) prvog i drugog golmana Goce i Đure, na gol je, kao i uvijek kada je najteže, stao Srđan Nešić Padobranac, ili jednostavnije Ćaća. Izgledom koji podsjeća na Kengura iz Istviča zbunio je protivnika, a sjajnim intervencijama iznenadio je i samog sebe. Zbog svega toga Ćaća je ponio i epitet igrača utakmice, iako je Boban takođe zaslužio tu laskavu titulu.

 povosi6

U drugom poluvremenu Gorica je (kao) malo više napadala, ali odbrana i štoperski par Bojan Kovačić i Aco Stjepanović su odlijevali, a na drugoj strani sjevale su kontre Rekreativa. Dve od njih, stopostotne prilike, mogao je i morao da završi debitant u ekipi Rekreativa Nebojša Žugić. Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da Je Žuga po završetku utakmice u svlačionici priznao da namjerno nije dao gol, kako ne bi morao platiti gajbu piva poslije. Inače, Žuga je stigao u Rekreativo u zimskom prelaznom roku iz redova – sudija. Uprava Rekreativa odlučila se da poboljša odnose sa sudijama tako što je jednog od njih, Žugu, registrovala da igra za Rekreativo.

povosi14

Sudijska trojka inače je obavila vrlo dobar posao i nije podlegla povremenim pritiscima domaćina, koji su u par navrata tražili jedanaesterac. Umjesto penala, dobili su žuti karton, iako za drugu spornu situaciju nismo ni mi sigurno da li su oštećeni ili ne.

V.d. trenera Rekreativa, Vlado Jeličić, vukao je majstorske poteze, iako je bio na terenu kao igrač. Prije svega postavkom taktike, a onda i činjenicom da je u trenutku kada je trebalo braniti rezultat izveo samog sebe sa terena.

povosi10

Na kraju Rekreativo se odbranio i osvojio tri vrlo važna boda u borbi za ostvarenje zacrtanog cilja u ovoj sezoni – osvajanje devetog mjesta na tabeli.

Atmosfera je naravno poslije ove pobjede bila na visokom nivou a nisu ju pokvarili ni problemi na povratku u Banjaluku. Naime, zbog „knap“ stanja u automobilima, jedva se našlo mjesta da se povezu i tri boda iz Šipova, a nedostatak Nektar piva na pumpi u Jezeru prevaziđen je kupovinom nekog drugog.

Treće poluvrijeme je odigrano u SUR Una kod prijatelja kluba Borisa, gdje se zalio „pobjednički pehar“ iz Šipova.

 povosi17

U sljedećem kolu Rekreativo u nedjelju od 15 časova na stadionu Dr Nele Karajlić dočekuje Polet Krajišnik, a kako saznajemo, treće poluvrijeme obećava...

 

 (Slučajni prolaznik)

 

***Stavovi izneseni u ovom izvještaju ne predstavljaju zvanične stavove FK Rekreativo već su rezultat subjektivnog doživljaja jednog pojedinca. FK Rekreativo poštuje, cijeni i obožava rad svih sportskih radnika u Područnom savezu Banja Luka, sudijskoj organizaciji, FSRS, Paraolimpijskom komitetu BiH... i svim ostalim sportskim organizacijama u Banja Luci, RS, BiH i šire.

 

 
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

Na stadionu Dr Nele Karajlić u nedjelju je domaći Rekreativo odigrao istorijsku utakmicu protiv Željezničara.

Rekreativo je na premijeri proljećnog dijela sezone poražen od Željezničara 4:1, ali mnogo važnije od toga da je ispisao istoriju Područne lige Banjaluke i niželigaškog fudbala uopšte promocijom najnovijih tehnologija na svojoj utakmici.

Prvi put u istoriji naše lige i beton liga u RS, BiH i šire korišten je digitalni semafor za izmjene, a on je poklon Rekreativu od jednog od najboljih svjetskih fudbalskih trenera i počasnog člana Rekreativa, Bore Milutinovića, te ambasadora kluba, Borisa Vrhovca Vrleta.

Istorijski trenutak desio se na početku drugog poluvremena kada je Rekreativo izvršio jednu (jedinu) izmjenu, a Željezničar dvostruku.

Pogledajte istorijski trenutak na stadionu Dr Nele Karajlić - VIDEO

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da je plan bio da se semafor koristi još nekoliko puta, ali Rekreativo više nije imao igrača na klupi, iako prema spisku registrovanih, raspolaže sa čak njih 25(!).

Jedini rezervni igrač bio je predsjednik kluba Goran Arbutina, koji je na poluvremenu zamijenio debitanta u dresu Rekreativa, Sašu Sarajlića, koji je prema ocjeni vašeg reportera  pružio neodređenu partiju. Neodređenu jer uprava i članovi Rekreativa do nedjeljne utakmice nisu ni vidjeli Sarajlića pa nisu ni znali šta mogu da očekuju od njega. Upoznali su se tek pred početak utakmice, što je bio zanimljiv trenutak;

-  - Dobar dan, gdje je svlačionica?   

- Gostujuća svlačionica je tamo.

-  - Ne, gdje je svlačionica Rekreativa? Ja danas igram za Rekreativo.

Ako ste se pitali zašto vaš reporter nije počeo tekst sa naslovom „Nastavljena lakrdija“ kao i obično kada se nastavlja proljećni dio šampionata evo i objašnjenja:

Čelnici Područne lige Banja Luka zamolili su predstavnika kluba da potpisniku ovih redova prenesu da ne smije da koristi riječ lakrdija jer na taj način „ruši ugled lige“, a oni „ne žele da se rovari liga iznutra“.  Čak je zaprijećeno da bi zbog upotrebe riječi lakrdija uz Područna liga Banjaluka mogao biti kažnjen FK Rekreativo, iako izvještaji sa utakmica ne predstavljaju zvaničan stav kluba, već subjektivni doživljaj jednog pojedinca, što je i naglašeno na kraju svakog izvještaja.

Autor ovog izvještaja ni na koji način ne želi da korištenjem riječi lakrdija uz ime Područne lige Banjaluka nanese bilo kakvu štetu klubu ili ligi, niti mu je ikad bila namjera da ruši ugled bilo čega, pa makar to bila i Područna liga Banjaluka koja je ranije okarakterisana kao lakrdija, te stoga autor više neće koristititi riječ lakrdija uz Područnu ligu Banjaluka jer bi neko tu riječ lakrdija mogao dovesti u kontekst Područne lige Banjaluka a ona lakrdija svakako

Nije. Na kraju posljednje rečenice trebalo je da stoji nije. To je greškom u tipkanju ispalo.

Inače, štetu ugledu Područne lige Banjaluka prema ocjeni nadležnih ne nanosi npr. upozorenje delegata utakmice sudijama da ne smiju da pruže prvu pomoć povrijeđenom igraču koji je slomio ruku (detalj sa početka sezone).

Vratimo se na meč na Karajliću, koji je sa tribina pratio značajan broj gledalaca, među kojima je bilo i nekoliko članova navijačke grupe Gromada, koji su sa tribine stajanje-šank zdušno bodrili svoj tim u dva navrata od po nekoliko sekundi.

Nastavljena je praksa da Rekreativo igra svoje utakmice loptama kojima se igraju najveća fudbalska takmičenja. Tako je poslije zvanične lopte Kupa Afričkih Nacija, zatim „džabulanija“ - zvanične lopte Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi i „brazuke“ – zvanične lopte Svjetskog prvenstva u Brazilu, nedjeljni meč odigran zvaničnom loptom još jednog velikog fudbalskog takmičenja, u pitanju je lopta Nike Catalyst kojom je igrana Superliga Srbije. FK Rekreativo se zahvaljuje našem prijatelju  Kaletu koji je ovu loptu poklonio klubu i tako mu značajno pomogao. Klub je dobio još jednu kvalitetnu Nike loptu i od g. Vujića i njom će biti igrane neke naredne utakmice.

Što se tiče igre Rekreativa u nedjelju, bilo je svejedno s kojom će se loptom igrati. Teren stadiona Dr Nele Karajlić, istrošen od neprestanog treniranja prve ekipe, bio je mala prepreka u kreiranju prepoznatljive igre Rekreativa „brani se pa šta bude“, pa se v.d. trenera odlučio za ofanzivniju varijantu i Rekreativo je od početka jurnuo sa četiri špica ka golu protivnika. Fudbaleri Željezničara, inače jedni od favorita za osvajanje prvog mjesta, to su znali da iskoriste i kaznili su takvu igru sa isto toliko pogotka u mreži za prvih 45 minuta (0:4).Već tada je bilo jasno da će akcenat na ovoj utakmici biti stavljen na treće poluvrijeme, za koje su prijatelji kluba Boris i Grba pripremili pasulj.

Dok je Rekreativo igrao i primao golove, on se krčkao u klupskoj kuhinji, a pojedincima u svečanoj loži nije smetao loš rezultat da uživaju u lijepom nedjeljnom popodnevu na Karajliću.

Drugo poluvrijeme donijelo je taktičku promjenu u ekipi Rekreativa, koji je odlučio da stane i brani rezultat (0:4) te da iz ubitačnih kontri ugrozi protivnika, iako je napadao uzbrdo i na polovini na kojoj je zbog blata bilo nemoguće sastaviti dva pasa. Uprkos tome Rekreativo je pred kraj utakmice uspio da postigne počasni pogodak za konačnih 4:1, a on je djelo Nemanje Đurića Đure koji se opasno nameće kao golgeter. Đura j, podsjetimo se, bio strelac gola i u pripremnoj utakmici protiv Vrbasa, koju je Rekre dobio rezultatom 3:2.

Rekreativo je još jednom pokazao svoje gostoprimstvo i na trećem poluvremenu nastavljeno je druženje sa gostima i službenim licima uz pasulj i Nektar pivo, a naravno, najbolju partiju na trećem poluvremenu pružili su fudbaleri Rekreativa koji su se mnogo duže zadržali na stadionu Dr Nele Karajlić.

Rekreativo je u narednom kolu slobodan, a potom, za 14 dana, ide na neugodno gostovanje u Šipovo. Vrlo neugodno, ne zbog protivnika, ekipe Gorice, već zbog činjenice da treba isfinansirati dug put do Šipova, ali nadamo se da će Rekre ipak otići i odigrati meč, kao što je to dosad bio slučaj.

P.S. Zaboravili smo da spomenemo da je jedan od arbitara na nedjeljnom meču Rekreativa, kao što to često biva na Karajliću, bio i popularni Živko Biceps, koji je ovog puta bio pomoćni sudija. Možete ga vidjeti i na snimku.

(Slučajni prolaznik)

 

***Stavovi izneseni u ovom izvještaju ne predstavljaju zvanične stavove FK Rekreativo već su rezultat subjektivnog doživljaja jednog pojedinca. FK Rekreativo poštuje, cijeni i obožava rad svih sportskih radnika u Područnom savezu Banja Luka, sudijskoj organizaciji, FSRS, Paraolimpijskom komitetu BiH... i svim ostalim sportskim organizacijama u Banja Luci, RS, BiH i šire.

 

 

 
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

rekreativo-vaskrse1

 

Fudbaleri Rekreativa vaskrsnuli pobjedom 3:0 u derbiju protiv Omladinca igranom u Vaskršnjem kolu.

 

Proteklog vikenda svi mečevi 17. kola lakrdije zvane Područna liga Banjaluka igrani su u subotu zbog Vaskrsa, a Rekreativo je briljirao.

 

Ono što nije uspio da uradi u srijedu u Kupu Grada (poraz od Džaje 2:1) i u nedjelju protiv Borca 1926 (2:2) i u nedjelju prije toga kada je poražen od Ramića 1:0 (dokle ćemo ovako? op.a.) Rekreativo je uradio prošlog vikenda – pobijedio je!

 

Na stadionu Dr Nele Karajlić odigran je veliki lokalni derbi protiv Omladinca, a suprotno očekivanjima onih koji prate našu beton ligu (ako ih uopšte ima) Rekreativo je zabilježio ubjedljivu pobjedu od 3:0.

 

Fudbaleri Rekreativa poslije utakmice zabrinuto su konstatovali da je bolje da su pobijedili 2:0 jer će rezultat 3:0 navesti na pomisao da gosti nisu došli i da je pobjeda ostvarena službenim rezultatom ali to nije slučaj! (iako nam još uvijek ne vjerujete, zar ne?)

 

Odigravanje utakmice počelo je sa manjim zakašnjenjem što je izazvalo nervozu među fudbalerima Rekreativa jer je time produženo i zagrijavanje pred utakmicu, a poznato je da je ono inače svedeno na minimum kako se ne bi trošila prijeko potrebna energija.

 

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da je razlog bilo kašnjenje komesara za bezbjednost, Nikole Vranjkovića, koji se na kraju ipak pojavio na stadionu Dr Nele Karajlić i tako odagnao dilemu prisutnu pred početak utakmice.

 

O čemu se radi najbolje svjedoči njegov razgovor sa predsjednikom Rekreativa vođen par časova prije utakmice:

 

- Ne mogu doći danas na utakmicu, moram da učim za ispit.

- Odluči se – ili klub ili taj neki fakultet!

 

I Nikola, nesvršeni student srpskog jezika i književnosti, se odlučio...

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da to nije bio jedini problem u vezi sa organizacijom subotnje utakmice. Obaveza svakog kluba je da prijavi utakmicu Centru javne bezbjednosti kako bi policija došla, a ovog puta to zaduženje su odlukom Odbora za hitna pitanja dobili potpredsjednik kluba Bojan Kovačić i umjetnički direktor kluba Đorđe Knežević.

 

Dvojac iz uprave Rekreativa je to propisno obavio, ali je poslije toga svratio u …(prostor za reklamu) pub da se oporavi od višeminutne posjete CJB-u, i tom prilikom zagubio protokolisani zahtjev koji se prije utakmice mora predati na uvid delegatu. Ipak, delegat je dozvolio odigravanje utakmice pošto su se na stadionu Dr Nele Karajlić već pojavili policajci koji nemaju formalnu obavezu da se pojave, ali su ipak redovni jer znaju da se tu igra najbolji fudbal.

 

S obzirom da bi delegat utakmice mogao imati problema zbog ovoga jer ljudi iz saveza redovno čitaju izvještaje na našem sajtu, autor ovog izvještaja odgovorno tvrdi da je sve izmislio i da se opisana situacija nije desila. NOT.

rekreativo-vaskrse2

 

V.d. trenera Vlado Jeličić, fudbaler Rekreativa koji nikada nije dobio karton u nokaut fazi Lige šampiona, a ni u grupnoj (pošto istu nikad nije ni igrao), ponovo je izveo ekipu u rizičnoj i potpuno zastarjeloj formaciji 4-4-2, a na golu se ovog put našao Goca Blagojević, koji je briljantnim intervencijama u kup utakmici izbrisao nadimak “nemoćni”.

 

Osdustvo Zorana Orašanina u napadu nadomjestio je Srđan Nešić Padobranac poznatiji kao Ćaća, koji se u dosadašnjoj fudbalskoj karijeri, započetoj osnivanjem Rekreativa, oprobao na bukvalno svim pozicijama. Tandem sa Bobanom Kovačićem pokazao se kao ubojit, a Ćaćin nastup bio je pravo iznenađenje za protivnika (jer nerezonski napada). Jednu od boljih prilika Ćale je imao u prvom poluvremenu na asistenciju predsjednika kluba (ex-libera) Gorana Arbutine, ali je njegov volej ukroćen.

 

Rekreativo je u prvom poluvremenu napadao, dok je protivnik prijetio iz kontri (obavezna rečenica u svakom izvještaju sa fudbalske utakmice).

 

U prvom poluvremenu nije bilo golova, kao ni pjesme Gromade, koja je ovog puta bila nešto malobrojnija nego inače  - došao vođa Janka i njegov zamjenik Vanja.

 

“AJAJAJAJ REKREATIVO”, začulo se tek početkom drugog poluvremena kada je Jeličić zabio fantastičan gol iz slobodnjaka.

 

O kakvoj situaciji se radi govori i situacija na klupi par sekundi prije gola gdje je novajlija u ekipi Rekreativa Miroslav Zorić rekao “Ma daj pa gdje će šutati odatle, tu ima 40 metara!?!?”.

 

Ono što je mlađahni Zorić zaboravio, a i golman Omladinca, je to da Rekreativo, zahvaljujući ambasadoru kluba Boricu Vrhovcu Vrletu svoje utakmice igra Brazukom, zvaničnom loptom Svjetskog prvenstva.

 

Opalio je Jeličić po Brazuki, a ona je promijenila smjer i prevarila golmana Omladinca i zatresla mrežu za vođstvo Rekreativa 1:0.

rekreativo-vaskrse3

 

Zanimljivo je da je gotovo identičan gol Jeličić istom golmanu postigao u prošlogodišnjem duelu sa Omladincem, tada se igralo “džabulanijem”, pa golman kluba iz Budžaka sigurno već ima noćne more od Jeličića i lopti kojima se igraju svjetska prvenstva.

Naši vjerni čitaoci već očekuju opis bar jedne stopostotne prilike koju je na utakmici propustio napadač Boban Kovačić i nećemo ih iznevjeriti: poslije odličnog centaršuta sa desne strane, Bob se našao u šesnaestercu u odličnoj prilici ali je u pokušaju da primi loptu, umjesto da ju šutira, sam sebe napucao u ruku i tako upropastio stopostotnu priliku.

 

Ipak, Boban se iskupio nekoliko trenutaka kasnije kada je odlično reagovao na centaršut Mitrovića i glavom poslao loptu u mrežu za 2:0.

 

U finišu utakmice sa klupe je ušao mladi napadač Luka Rajkovača i ukazanu priliku je na najbolji način iskoristio – pogotkom glavom za ubjedljivih 3:0!

 

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da prema statističkim podacima Rekreativo pobjeđuje kada u ekipi nema Gorana Kostića Koleta. Kole je to priznao i u telefonskom razgovoru sa upravom kluba poslije utakmice, a zatim je obećao da više neće da dolazi na utakmice.

 

Ovom pobjedom Rekreativo je izbio na 7. mjesto na tabeli, ali su u klubu istakli da će učiniti sve da do kraja sezone ostvare zacrtani cilj  - osvajanje 9. pozicije na tabeli.

 

Vaš reporter nije bio u mogućnosti da prati prethodne prvenstvene utakmice u kojoj je FK Rekreativo odigrao 2:2 sa FK Borac 1926 na Karajliću te sa utakmice u Ramićima u kojoj je Vaterpolo klub Rekreativo poražen od Vaterpolo kluba Polet-Krajišnik rezultatom 1:0.

 teren-ramici

Teren u Dragočaju tokom odigravanja utakmice Polet Krajišnik - Rekreativo.

 

U sljedećem kolu Rekreativo gostuje Juventusu (Mladost) u Zalužanima.

 

P.S. Pomenuti Komesar za bezbjednost Nikola Vranjković u međuvremenu je uspješno položio ispit, prvo pismeni dio, a zatim i usmeni. Čestitke na položenom ispitu, ali i očigledno ispravnim odlukama koje ovaj uzorni mladić donosi!

 

(Slučajni prolaznik)

 

 

***Stavovi izneseni u ovom izvještaju ne predstavljaju zvanične stavove FK Rekreativo već su rezultat subjektivnog doživljaja jednog pojedinca. FK Rekreativo poštuje, cijeni i obožava rad svih sportskih radnika u Područnom savezu Banja Luka, sudijskoj organizaciji, FSRS, Paraolimpijskom komitetu BiH... i svim ostalim sportskim organizacijama u Banja Luci, RS, BiH i šire.

 

 

 

 

 

 
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

rekre-zeljo2014-2

Rekreativo na svom stadionu Dr Nele Karajlić u lokalnom derbiju savladao Željezničar 4:2 i ostvario prvu pobjedu zaredom!

 

Rekreativci su tako vezali tri boda i prekinuli crnu seriju bez pobjede koja je trajala još od 6. oktobra prošle godine, kada je na Karajliću savladan Juventus (Mladost) iz Zalužana (3:2).

 

U međuvremenu, u kolu prije ovoga Rekreativo je izgubio od lidera na tabeli, ekipe Džaje na stadionu «Al Šabab» u Vrbanji rezultatom 5:1. Rezultat ne odražava pravi odnos snaga na terenu, jer Rekreativo je u ovoj utakmici mogao do još ubjedljivijeg poraza.

 

Sa ove utakmice iznosimo samo detalj sa pauze između dva poluvremena (3:0), na kojoj je dječak koji sakuplja lopte imao zanimljiv razgovor sa golmanom Rekreativa, «nemoćnim Blegojevićem»:

 

- Jesi ti branio prvo poluvrijeme?

- Nisam ja, branio je drugi golman (?!)

- Gdje je on?

- Eno ga ostao u svlačionici, plače što je primio tri komada.

 

Imao je Blagojević još jednu zanimljivu opasku tokom razgovora sa protivničkim napadačem pri rezultatu 4:0 dok je dohvaćao loptu iz gol-auta.

 

- Ajde požuri.

- Druže, nije da nešto odugovlačim, nego stvarno ne mogu.

 

Poslije dva poraza u prva dva kola proljećnog dijela lakrdije zvane Područna liga Banjaluka Rekreativo je prošle nedjelje stigao do pobjede i to u lokalnom derbiju protiv Željezničara – 4:2.

 

Rekreativci su u potpunosti nadigrali i potpuno zasluženo osvojili tri boda uprkos dobro poznatoj fizičkoj pripremljenosti, odsustvu nekolicine igrača i igranju u formaciji 4-4-2 u kojoj se od njih bolje snalaze i one ovce u reklami za … banku.

 

Zahvaljujući sjajnoj grafici prenosa tekme sa Karajlića donosimo vam i formaciju u kojoj je igrao Rekreativo, a koju je pripremio v.d. trenera Vlado Jeličić. Tačnije, njemu je samo rečeno da igra i ko su ostalih 10 igrača na terenu.

rekre-zeljo2014-3

 

Još jednom se pokazalo da je Rekreativo klub sa najboljim golmanima na svijetu, i da je «treći golman» Srđan Nešić Padobranac spasilac kada god zatreba. Tako je bilo i ovog puta, Đurica i Blagojević nisu mogli da dođu na utakmicu pa je mjesto među stativama zauzeo Nešić, poznat i pod nadimkom «Ćaća», koji je svih 90 minuta branio na visokom nivou i praktično, kako saznajemo, izborio se za mjesto prvog golmana u narednim utakmicama.

 

Rekreativo je do vođstva došao poslije auta Slaviše Čonjića, možda i najboljeg igrača utakmice uz Nešića, a egzekutor je bio Saša Jeremić, koji je samo postavio glavu na pola metra od gol linije i skrenuo Čonjićev aut u mrežu -1:0.

 

Upravo Čonjić je povisio na 2:0 poslije greške domaće odrbane, bek Rekreativa je presjekao jedan pas i sam završio akciju za 2:0 i kadar nevera na ispunjenim tribinama stadiona Dr Nele Karajlić.

rekre-zeljo2014-1

 

U međuvremenu, već u desetoj minuti Rekreativo je ostao bez povrijeđenog kapitena i potpredsjednika kluba Bojana Kovačića koga je zamijenio predsjednik kluba Goran Arbutina, što je sudeći po posljednje dvije utakmice sada već uigrana izmjena (ima i Rekreativo nešto uigrano).

 

Vrlo brzo po povratku sa odmora, «zakuvalo» se na terenu Karajlića i to odlukom da dosudi penal za goste uprkos činjenici da on nije postojao i priznanju napadača Željezničara da ga niko nije oborio.

 

Željezničar je smanjio na 2:1, ali je samo par minuta kasnije Rekreativo vratio stvari na svoje mjesto pogotkom za 3:1. Napadač Rekreativa Zoran Orašanin iskoristio je prepirku trenera-igrača Vlade Jeličića o udaljenosti živog zida poslije dozvole da se slobodnjak izvede i sa tridesetak metara precizno šutirao, a brazuka je samo okrznula živi zid i završila iznad glave golmana gostiju.

 

Rekre je povisio na 4:1 poslije još jednog projektila iz auta Slaviše Čonjića. On je bacio loptu, ovaj put na prvu stativu a ona je zakačila jednog igrača Željezničara, dovoljno tek da se prizna pogodak iz auta, iako je on pripisan napadaču Rekreativa Bobanu Kovačiću.

 

Kolika je panika vladala u redovima Željezničara kada Rekreativo treba da izvede aut, govori činjenica da su ostatak meča fudbaleri gostiju po naređenju trenera, kada god je frka izbacivali loptu u korner, a nikako u aut.

 

Do kraja je Željo uspio tek da smanji na 4:2, a gol ide na dušu odbrane Rekreativa koja je malo zaspala (čitaj: crkli ljudi nespremni, igraju an svježinu) ali i pomoćnog sudije koji je bez razmišljanja mogao da podigne zastavicu poslije aktiviranja jednog gostujućeg igrača iz nedozvoljene pozicije.

 

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da su sudije željele da sude utakmicu u dresovime crne boje isto kao i Rekreativo jer jedan od njih nije imao rezervni dres drugačije boje, ali fer i korektni klub kao što je Rekreativo nije dozvolio da sudije budu njegov 13. i 14. igrač pa je tom sudiji posudio dres žute boje i utakmica je mogla da počne.

 rekre-zeljo2014-4

A mogla je da počne s obzirom da je vrijeme bilo idealno, a teren savršeno pripremljen za šta su se ovog vikenda, kao što to dolikuje velikim klubovima, pobrinuli predsjednik kluba, potpredsjednik kluba, predsjednik skupštine kluba i v.d. trenera (Uprava napolje!).

rekre-zeljo2014-5

 

Poslije utakmice održana je mini-press konferencija u svlačionici Rekreativa sa koje vam donosimo i komentar utakmice v.d. trenera Vlade Jeličića.

https://www.youtube.com/watch?v=Pl7Scsv3tuU

 

Rekreativo u sljedećem kolu, u nedjelju, gostuje u Dragočaju kod bivše ekipe IC Ramići, sada Polet-Krajišnika.

(Slučajni prolaznik)

 

 

***Stavovi izneseni u ovom izvještaju ne predstavljaju zvanične stavove FK Rekreativo već su rezultat subjektivnog doživljaja jednog pojedinca. FK Rekreativo poštuje, cijeni i obožava rad svih sportskih radnika u Područnom savezu Banja Luka, sudijskoj organizaciji, FSRS, Paraolimpijskom komitetu BiH... i svim ostalim sportskim organizacijama u Banja Luci, RS, BiH i šire.

 

 

 

 

 
Još članaka...
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner