Baner
Baner
Baner
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

rekre-zeljo2014-2

Rekreativo na svom stadionu Dr Nele Karajlić u lokalnom derbiju savladao Željezničar 4:2 i ostvario prvu pobjedu zaredom!

 

Rekreativci su tako vezali tri boda i prekinuli crnu seriju bez pobjede koja je trajala još od 6. oktobra prošle godine, kada je na Karajliću savladan Juventus (Mladost) iz Zalužana (3:2).

 

U međuvremenu, u kolu prije ovoga Rekreativo je izgubio od lidera na tabeli, ekipe Džaje na stadionu «Al Šabab» u Vrbanji rezultatom 5:1. Rezultat ne odražava pravi odnos snaga na terenu, jer Rekreativo je u ovoj utakmici mogao do još ubjedljivijeg poraza.

 

Sa ove utakmice iznosimo samo detalj sa pauze između dva poluvremena (3:0), na kojoj je dječak koji sakuplja lopte imao zanimljiv razgovor sa golmanom Rekreativa, «nemoćnim Blegojevićem»:

 

- Jesi ti branio prvo poluvrijeme?

- Nisam ja, branio je drugi golman (?!)

- Gdje je on?

- Eno ga ostao u svlačionici, plače što je primio tri komada.

 

Imao je Blagojević još jednu zanimljivu opasku tokom razgovora sa protivničkim napadačem pri rezultatu 4:0 dok je dohvaćao loptu iz gol-auta.

 

- Ajde požuri.

- Druže, nije da nešto odugovlačim, nego stvarno ne mogu.

 

Poslije dva poraza u prva dva kola proljećnog dijela lakrdije zvane Područna liga Banjaluka Rekreativo je prošle nedjelje stigao do pobjede i to u lokalnom derbiju protiv Željezničara – 4:2.

 

Rekreativci su u potpunosti nadigrali i potpuno zasluženo osvojili tri boda uprkos dobro poznatoj fizičkoj pripremljenosti, odsustvu nekolicine igrača i igranju u formaciji 4-4-2 u kojoj se od njih bolje snalaze i one ovce u reklami za … banku.

 

Zahvaljujući sjajnoj grafici prenosa tekme sa Karajlića donosimo vam i formaciju u kojoj je igrao Rekreativo, a koju je pripremio v.d. trenera Vlado Jeličić. Tačnije, njemu je samo rečeno da igra i ko su ostalih 10 igrača na terenu.

rekre-zeljo2014-3

 

Još jednom se pokazalo da je Rekreativo klub sa najboljim golmanima na svijetu, i da je «treći golman» Srđan Nešić Padobranac spasilac kada god zatreba. Tako je bilo i ovog puta, Đurica i Blagojević nisu mogli da dođu na utakmicu pa je mjesto među stativama zauzeo Nešić, poznat i pod nadimkom «Ćaća», koji je svih 90 minuta branio na visokom nivou i praktično, kako saznajemo, izborio se za mjesto prvog golmana u narednim utakmicama.

 

Rekreativo je do vođstva došao poslije auta Slaviše Čonjića, možda i najboljeg igrača utakmice uz Nešića, a egzekutor je bio Saša Jeremić, koji je samo postavio glavu na pola metra od gol linije i skrenuo Čonjićev aut u mrežu -1:0.

 

Upravo Čonjić je povisio na 2:0 poslije greške domaće odrbane, bek Rekreativa je presjekao jedan pas i sam završio akciju za 2:0 i kadar nevera na ispunjenim tribinama stadiona Dr Nele Karajlić.

rekre-zeljo2014-1

 

U međuvremenu, već u desetoj minuti Rekreativo je ostao bez povrijeđenog kapitena i potpredsjednika kluba Bojana Kovačića koga je zamijenio predsjednik kluba Goran Arbutina, što je sudeći po posljednje dvije utakmice sada već uigrana izmjena (ima i Rekreativo nešto uigrano).

 

Vrlo brzo po povratku sa odmora, «zakuvalo» se na terenu Karajlića i to odlukom da dosudi penal za goste uprkos činjenici da on nije postojao i priznanju napadača Željezničara da ga niko nije oborio.

 

Željezničar je smanjio na 2:1, ali je samo par minuta kasnije Rekreativo vratio stvari na svoje mjesto pogotkom za 3:1. Napadač Rekreativa Zoran Orašanin iskoristio je prepirku trenera-igrača Vlade Jeličića o udaljenosti živog zida poslije dozvole da se slobodnjak izvede i sa tridesetak metara precizno šutirao, a brazuka je samo okrznula živi zid i završila iznad glave golmana gostiju.

 

Rekre je povisio na 4:1 poslije još jednog projektila iz auta Slaviše Čonjića. On je bacio loptu, ovaj put na prvu stativu a ona je zakačila jednog igrača Željezničara, dovoljno tek da se prizna pogodak iz auta, iako je on pripisan napadaču Rekreativa Bobanu Kovačiću.

 

Kolika je panika vladala u redovima Željezničara kada Rekreativo treba da izvede aut, govori činjenica da su ostatak meča fudbaleri gostiju po naređenju trenera, kada god je frka izbacivali loptu u korner, a nikako u aut.

 

Do kraja je Željo uspio tek da smanji na 4:2, a gol ide na dušu odbrane Rekreativa koja je malo zaspala (čitaj: crkli ljudi nespremni, igraju an svježinu) ali i pomoćnog sudije koji je bez razmišljanja mogao da podigne zastavicu poslije aktiviranja jednog gostujućeg igrača iz nedozvoljene pozicije.

 

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da su sudije željele da sude utakmicu u dresovime crne boje isto kao i Rekreativo jer jedan od njih nije imao rezervni dres drugačije boje, ali fer i korektni klub kao što je Rekreativo nije dozvolio da sudije budu njegov 13. i 14. igrač pa je tom sudiji posudio dres žute boje i utakmica je mogla da počne.

 rekre-zeljo2014-4

A mogla je da počne s obzirom da je vrijeme bilo idealno, a teren savršeno pripremljen za šta su se ovog vikenda, kao što to dolikuje velikim klubovima, pobrinuli predsjednik kluba, potpredsjednik kluba, predsjednik skupštine kluba i v.d. trenera (Uprava napolje!).

rekre-zeljo2014-5

 

Poslije utakmice održana je mini-press konferencija u svlačionici Rekreativa sa koje vam donosimo i komentar utakmice v.d. trenera Vlade Jeličića.

https://www.youtube.com/watch?v=Pl7Scsv3tuU

 

Rekreativo u sljedećem kolu, u nedjelju, gostuje u Dragočaju kod bivše ekipe IC Ramići, sada Polet-Krajišnika.

(Slučajni prolaznik)

 

 

***Stavovi izneseni u ovom izvještaju ne predstavljaju zvanične stavove FK Rekreativo već su rezultat subjektivnog doživljaja jednog pojedinca. FK Rekreativo poštuje, cijeni i obožava rad svih sportskih radnika u Područnom savezu Banja Luka, sudijskoj organizaciji, FSRS, Paraolimpijskom komitetu BiH... i svim ostalim sportskim organizacijama u Banja Luci, RS, BiH i šire.

 

 

 

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner