Baner
Baner
Baner
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

Na stadionu Dr Nele Karajlić u nedjelju je domaći Rekreativo odigrao istorijsku utakmicu protiv Željezničara.

Rekreativo je na premijeri proljećnog dijela sezone poražen od Željezničara 4:1, ali mnogo važnije od toga da je ispisao istoriju Područne lige Banjaluke i niželigaškog fudbala uopšte promocijom najnovijih tehnologija na svojoj utakmici.

Prvi put u istoriji naše lige i beton liga u RS, BiH i šire korišten je digitalni semafor za izmjene, a on je poklon Rekreativu od jednog od najboljih svjetskih fudbalskih trenera i počasnog člana Rekreativa, Bore Milutinovića, te ambasadora kluba, Borisa Vrhovca Vrleta.

Istorijski trenutak desio se na početku drugog poluvremena kada je Rekreativo izvršio jednu (jedinu) izmjenu, a Željezničar dvostruku.

Pogledajte istorijski trenutak na stadionu Dr Nele Karajlić - VIDEO

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da je plan bio da se semafor koristi još nekoliko puta, ali Rekreativo više nije imao igrača na klupi, iako prema spisku registrovanih, raspolaže sa čak njih 25(!).

Jedini rezervni igrač bio je predsjednik kluba Goran Arbutina, koji je na poluvremenu zamijenio debitanta u dresu Rekreativa, Sašu Sarajlića, koji je prema ocjeni vašeg reportera  pružio neodređenu partiju. Neodređenu jer uprava i članovi Rekreativa do nedjeljne utakmice nisu ni vidjeli Sarajlića pa nisu ni znali šta mogu da očekuju od njega. Upoznali su se tek pred početak utakmice, što je bio zanimljiv trenutak;

-  - Dobar dan, gdje je svlačionica?   

- Gostujuća svlačionica je tamo.

-  - Ne, gdje je svlačionica Rekreativa? Ja danas igram za Rekreativo.

Ako ste se pitali zašto vaš reporter nije počeo tekst sa naslovom „Nastavljena lakrdija“ kao i obično kada se nastavlja proljećni dio šampionata evo i objašnjenja:

Čelnici Područne lige Banja Luka zamolili su predstavnika kluba da potpisniku ovih redova prenesu da ne smije da koristi riječ lakrdija jer na taj način „ruši ugled lige“, a oni „ne žele da se rovari liga iznutra“.  Čak je zaprijećeno da bi zbog upotrebe riječi lakrdija uz Područna liga Banjaluka mogao biti kažnjen FK Rekreativo, iako izvještaji sa utakmica ne predstavljaju zvaničan stav kluba, već subjektivni doživljaj jednog pojedinca, što je i naglašeno na kraju svakog izvještaja.

Autor ovog izvještaja ni na koji način ne želi da korištenjem riječi lakrdija uz ime Područne lige Banjaluka nanese bilo kakvu štetu klubu ili ligi, niti mu je ikad bila namjera da ruši ugled bilo čega, pa makar to bila i Područna liga Banjaluka koja je ranije okarakterisana kao lakrdija, te stoga autor više neće koristititi riječ lakrdija uz Područnu ligu Banjaluka jer bi neko tu riječ lakrdija mogao dovesti u kontekst Područne lige Banjaluka a ona lakrdija svakako

Nije. Na kraju posljednje rečenice trebalo je da stoji nije. To je greškom u tipkanju ispalo.

Inače, štetu ugledu Područne lige Banjaluka prema ocjeni nadležnih ne nanosi npr. upozorenje delegata utakmice sudijama da ne smiju da pruže prvu pomoć povrijeđenom igraču koji je slomio ruku (detalj sa početka sezone).

Vratimo se na meč na Karajliću, koji je sa tribina pratio značajan broj gledalaca, među kojima je bilo i nekoliko članova navijačke grupe Gromada, koji su sa tribine stajanje-šank zdušno bodrili svoj tim u dva navrata od po nekoliko sekundi.

Nastavljena je praksa da Rekreativo igra svoje utakmice loptama kojima se igraju najveća fudbalska takmičenja. Tako je poslije zvanične lopte Kupa Afričkih Nacija, zatim „džabulanija“ - zvanične lopte Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi i „brazuke“ – zvanične lopte Svjetskog prvenstva u Brazilu, nedjeljni meč odigran zvaničnom loptom još jednog velikog fudbalskog takmičenja, u pitanju je lopta Nike Catalyst kojom je igrana Superliga Srbije. FK Rekreativo se zahvaljuje našem prijatelju  Kaletu koji je ovu loptu poklonio klubu i tako mu značajno pomogao. Klub je dobio još jednu kvalitetnu Nike loptu i od g. Vujića i njom će biti igrane neke naredne utakmice.

Što se tiče igre Rekreativa u nedjelju, bilo je svejedno s kojom će se loptom igrati. Teren stadiona Dr Nele Karajlić, istrošen od neprestanog treniranja prve ekipe, bio je mala prepreka u kreiranju prepoznatljive igre Rekreativa „brani se pa šta bude“, pa se v.d. trenera odlučio za ofanzivniju varijantu i Rekreativo je od početka jurnuo sa četiri špica ka golu protivnika. Fudbaleri Željezničara, inače jedni od favorita za osvajanje prvog mjesta, to su znali da iskoriste i kaznili su takvu igru sa isto toliko pogotka u mreži za prvih 45 minuta (0:4).Već tada je bilo jasno da će akcenat na ovoj utakmici biti stavljen na treće poluvrijeme, za koje su prijatelji kluba Boris i Grba pripremili pasulj.

Dok je Rekreativo igrao i primao golove, on se krčkao u klupskoj kuhinji, a pojedincima u svečanoj loži nije smetao loš rezultat da uživaju u lijepom nedjeljnom popodnevu na Karajliću.

Drugo poluvrijeme donijelo je taktičku promjenu u ekipi Rekreativa, koji je odlučio da stane i brani rezultat (0:4) te da iz ubitačnih kontri ugrozi protivnika, iako je napadao uzbrdo i na polovini na kojoj je zbog blata bilo nemoguće sastaviti dva pasa. Uprkos tome Rekreativo je pred kraj utakmice uspio da postigne počasni pogodak za konačnih 4:1, a on je djelo Nemanje Đurića Đure koji se opasno nameće kao golgeter. Đura j, podsjetimo se, bio strelac gola i u pripremnoj utakmici protiv Vrbasa, koju je Rekre dobio rezultatom 3:2.

Rekreativo je još jednom pokazao svoje gostoprimstvo i na trećem poluvremenu nastavljeno je druženje sa gostima i službenim licima uz pasulj i Nektar pivo, a naravno, najbolju partiju na trećem poluvremenu pružili su fudbaleri Rekreativa koji su se mnogo duže zadržali na stadionu Dr Nele Karajlić.

Rekreativo je u narednom kolu slobodan, a potom, za 14 dana, ide na neugodno gostovanje u Šipovo. Vrlo neugodno, ne zbog protivnika, ekipe Gorice, već zbog činjenice da treba isfinansirati dug put do Šipova, ali nadamo se da će Rekre ipak otići i odigrati meč, kao što je to dosad bio slučaj.

P.S. Zaboravili smo da spomenemo da je jedan od arbitara na nedjeljnom meču Rekreativa, kao što to često biva na Karajliću, bio i popularni Živko Biceps, koji je ovog puta bio pomoćni sudija. Možete ga vidjeti i na snimku.

(Slučajni prolaznik)

 

***Stavovi izneseni u ovom izvještaju ne predstavljaju zvanične stavove FK Rekreativo već su rezultat subjektivnog doživljaja jednog pojedinca. FK Rekreativo poštuje, cijeni i obožava rad svih sportskih radnika u Područnom savezu Banja Luka, sudijskoj organizaciji, FSRS, Paraolimpijskom komitetu BiH... i svim ostalim sportskim organizacijama u Banja Luci, RS, BiH i šire.

 

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner