Baner
Baner
Baner
IZVJEŠTAJI SA UTAKMICA

rekrepoletmk2

Poslije pobjede u Šipovu Rekreativo osvojio nova tri boda trijumfom nad Poletom Mladim Krajišnikom 2:0. 

Ako su naši čitaoci pomislili čudo se desilo u Šipovu jer je Rekreativo pobijedio, šta će tek pomisliti nakon još jedne pobjede ostvarene kod kuće. 

Tim koji dobija se ne mijenja – kaže zlatno pravilo. 

To pravilo ne važi za Rekreativo. V.d. trenera Vlado Jeličić primoran je vršiti rotacije svaku utakmicu i to radi više nego Rafa Benitez svojevremeno u Livepulu, jer nikad mu ne dođu svi igrači, a i oni koji dođu nekad su spriječeni. 

Tako je ovog puta bilo sa Srđanom Nešićem Ćaćom, sjajnim bekom i golmanom koji je briljirao među stativama u Šipovu. 

Ovog puta nije se našao u protokolu jer je one kopačke koje nije ni ponio u Šipovo u stvari izgubio, pa je na gol stao nemoćni Goca Blagojević.  Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da sumnjamo da je Ćaća isfolirao gubitak kopački jer mu je više odgovaralo da učestvuje u pripremi Trećeg poluvremena. 

Moramo vam reći i da je nekolicina igrača bila u vrlo kvalitetnom karantinu i sutradan su došli u vrhunskoj formi. 

rekrepoletmk1

Bilo kako bilo Vlado je promiješao karte (ali je opet stavio sebe u ekipu), a sastav Rekreativa je izgledao ovako:   

REKREATIVO: Goca, Vedran, Aco(C), Lusio, Bota, Djera, Sale J. Sale M. Deni, Vlado i Djura 

POLET MK: broj 1, broj 2, broj 3, broj 4, broj 5, broj 6, broj 7, broj 8, broj 9, broj 10, broj 11

Rekre se iznenađujuće odlučio za formaciju sa liberom (ali ne Gocom, on je ostao gdje mu je i mjesto – na klupi) a u sastavu se našao i debitant Danijel Deni Radujković. Formacija sa liberom je ubrzo prilagođena i libero je u stvari igrao ispred štopera (ne pitajte kako to izgleda).

 rekrepoletmk3

Izbor dresova, međutim, nije nikakvo iznenađenje. Uprkos kiši i blatu, klupski ekonom odlučio je da se igra u bijelim dresovima, a opravdanje je bilo – imaju dugi rukav. Isprva se to igračima nije svidjelo, ali kada su vidjeli kako dobro dresovi ocrtavaju njihova savršeno izvajana tijela, svi su podržali ovu ideju. 

Rekli su nam da vam ne kažemo ali ipak hoćemo da je utakmica počela sa nekoliko minuta zakašnjenja, iz nepoznatih razloga. Vaš reporter ipak saznaje da su službena lica čekala da prijatelj kluba Ljuba ode po pivo za ekipu u VIP loži (čitaj: pored roštilja), a kada su se uvjerili da će taj organizacioni segment biti riješen, tekma je mogla da počne.

 

 rekrepoletmk4

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo i da je pet-šest minuta poslije početka utakmice golman Goca uvidio da na terenu nema korner zastavica koje je sekretar Šaka zaboravio staviti prilikom obilježavanja terena. Ovaj propust naravno sudije i delegat nisu ni primijetili, ali to ne znači da je Područna liga Banjaluka lakrdija kako je ona ranije nazivana. Autor ovog teksta, naime, i ne želi da koristi riječ lakrdija uz Područnu ligu Banjaluka jer bi neko tu riječ lakrdija mogao dovesti u kontekst Područne lige Banjaluka, a ona lakrdija svakako 

Nije. Na kraju posljednje rečenice trebalo je da stoji nije. To je greškom u tipkanju ispalo. 

Pošto nismo ovdje da vam opisujemo napade, dodavanja i poteze igrača na terenu već ono što je bitno, reći ćemo vam da je Rekreativo poveo u 34. minutu golom Saše Jeremića, koji je imao dosta sreće, ali je iskoristio ovu stopostotnu priliku.

 

 rekrepoletmk6

Nismo tu ni da opisujemo suđenje, koje je imalo čudan kriterij, ali ono što zabrinjava je da je glavni arbitar u par navrata kršio fudbalska pravila (žuti karton igraču koji se odmiče, podbacivanje bez prethodnog prekida igra) ali više razloga za nezadovoljstvo od samih igrača imale su njegove kolege koje nije poštovao u par navrata. Ali što bi rekla stara narodna poslovica - Ko radi taj i griješi,  a ko griješi eto ga na Drugoj ligi za godinu dana!

Na početku drugog poluvremena izvršene su i dvije izmjene, po jedna na obje strane, što znači da su mnogobrojni posjetioci na stadionu Dr Nele Karajlić imali priliku da ponovo vide čudo tehnike - digitalni semafor. 

 rekrepoletmk9

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da je jedan od rezervnih igrača Rekreativa na poluvremenu imao zadatak da isproba kvalitet roštilja i temperaturu Nektar piva, a nakon što se uvjerio da je sve savršeno, obavijestio je o tome saigrače na terenu, koji su sa dodatnim samopouzdanjem ušli u drugo poluvrijeme. 

U drugom poluvremenu Rekreativo igralo se tvrdo (što je apsurd jer igralo se na raskvašenom terenu op.a.) a Rekre se na poluvremenu pojačao jednim sudijom. Nije se radilo, međutim, ni o kakvoj nepravilnosti i malverzaciji već je igrač Rekreativa Nebojša Žugić, inače sudija, stigao i pojačao vezni red. 

Sjajni šef struke V. Jeličić  odlično je zatvorio utakmicu, ali su gosti pokušavajući d aizjednače ostavili mnogo prostora u odbrani, što je Rekre kažnjavao kontranapadima. 

Jedan takav rutinski je pogotkom završio prespremni bek Rekreativa Srđan Đerić Đera.

Njegove fizičke spodobnosti oduševljavale su i protivničkog trenera koji je na klupi dobacivao gledajući Đeru kako poslije presječene lopte iz odbrane sprinta u napad: "Vidi ovu sedmicu, vidi, vidi sedmicu, vidi sedmicu..." I ode sedmica i dade im gol.

 rekrepoletmk7

Rekre je tako stigao do druge pobjede zaredom, a zanimljiv statistički podatak je da odbrana Rekreativa nije primila gol u posljednjih 225 minuta, a još zanimljiviji da ga nije sama sebi ni zabila. 

Ipak, najvažniji trenutak bilo je Treće poluvrijeme za koje su se ponovo pobrinuli naš prijatelj Boris i naš bivši igrač i predsjednik Aleksandar Grbić Grba, koji su pripremili sjajan roštilj za igrače Rekreativa i navijačku grupu Gromada.

 rekrepoletmk8

Rekli su nam da vam ne kažemo, ali ipak hoćemo da Gromada polako poprima oblike fantomske navijačke grupe, jer uvijek su kao tu negdje, ali ih gotovo ne čuješ i ne vidiš. 

Rekreativo u sljedećem kolu U SUBOTU od 15.30h dočekuje Borac 1926 na stadionu Dr Nele Karajlić, a ovo je jedina utakmica na kojoj će se naplaćivati ulaz. Umjesto ulaznice posjetioci treba da donesu bar 10-20 svježih jaja za akciju prikupljanja Vaskršnjih jaja za samohrane roditelje u Banjaluci,  koju Rekre organizuje četvrtu godinu za redom.

 Dođite u subotu na Karajlić, ponesite jaja i pomozite onima kojima je teško da lakše i ljepše proslave najveći hrišćanski praznik, Vaskrs! 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

security code
Upišite prikazane znakove


busy
 
Serbian (Latin)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Blic.net
Izvori
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner